Külföld

Vízbe fulladtak az illegális migránsok

Legkevesebb nyolc migráns vízbe fulladt, illetve tizenöten eltűntek Tunézia partjai előtt egy hajószerencsétlenségben. Az utóbbi hónapokban nagyon sokan odavesztek a próbálkozók közül a tengeren.

Vízbe fulladtak az illegális migránsok
Hajótörést szenvedtek az illegális migránsok (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Hellenic Coast Guard

A Monastir rádió jelentése szerint legkevesebb nyolc migráns fulladt vízbe, illetve tizenöten eltűntek Tunézia partjai előtt egy hajószerencsétlenségben. Az Olaszországba induló migránsok közül az észak-afrikai ország parti őrsége tizennégyet tudott kimenteni a tengerből a Mahdia régióban található Csebba település előtt.

Egy biztonsági tisztségviselő szerint a bárka Szfaksz régiójából indult el, utasai főleg tunéziai állampolgárok voltak. Újabban ez a település lett az egyik fő tranzitállomása a Közép-Keletről, illetve Afrikából a jobb élet reményében Európába induló illegális migránsoknak. Az utóbbi hónapokban egyébként emberek tucatjai vesztek oda a veszélyes földközi-tengeri átkelés során.

Kapcsolódó írásaink

Félrekezelték Tunéziát

ĀOroszország újabb 23 239 koronavírusos esetet jelentett az elmúlt napon, ezzel együtt a járvány kezdete óta a megbetegedések száma 6 149 780-ra emelkedett