Külföld

A Financial Times szerint Orbán orosz szerződései miatt a legolcsóbb Magyarországon a gáz

Összetett, több mint ötven országra kiterjedő elemzést készített a Financial Times az energia- és gázárakról. Akár dicséretnek is felfogható, hogy a magyar miniszterelnököt „okolják” azért, hogy itt olcsóbb a gáz, mint az EU-ban

A Financial Times szerint Orbán orosz szerződései miatt a legolcsóbb Magyarországon a gáz
Jót tesz hazánknak a külön megállapodás Oroszországgal (Képünkön egy gázvezeték építése Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.)
Fotó: MH

Orbán Viktor egyedi orosz szerződéseinek köszönhető, hogy Európán belül Magyarországon kell a legalacsonyabb háztartási gázköltségeket fizetni - írta meg szerdán a Financial Times (FT) előfizetőknek szóló üzleti hírlevelében. A „Hogyan viszonyulnak a háztartási energiaszámlák egymáshoz Európában?” című anyagban több mint ötven ország viszonyait hasonlították össze.

Mindez a helyzet úgy állt elő, hogy más EU-tagok közben folyamatosan bírálják a budapesti kabinet Moszkvával való kapcsolatát - fogalmaznak. Kifejtik azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök számos olyan, kölcsönösen kedvező megállapodást kötött Oroszországgal, amely a jelenlegi EU-s áraknál alacsonyabb árat biztosít számunkra.

Az FT megjegyzi, a brit háztartások átlagos villamosenergia-költsége legkevesebb harminc százalékkal magasabb számos EU-s állam hasonló kiadásainál.

Kapcsolódó írásaink