Külföld

Heten megsérültek Ciszjordániában egy támadásban

Heten megsebesültek, amikor Ciszjordániában, a Jordán völgyében palesztin fegyveresek lövéseket adtak le egy izraeli katonákat szállító buszra – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Heten megsérültek Ciszjordániában egy támadásban
A kép illusztráció.
Fotó: MH

A szemtanúk beszámolói szerint a Hamra nevű izraeli telepesfalu közelében a támadók egy gépjárműből lövéseket adtak le, és gyújtóbombát dobtak az elhaladó autóbuszra.

A buszon utazó egyik katona súlyosan, öt társa könnyebben sebesült meg, az autóbusz civil sofőrje közepesen súlyosan sebesült meg. A busz sebesült vezetője riasztotta a biztonságiakat, akik elzárták a forgalmat, és megkezdték a terroristák kézre kerítését.

A hadsereg szóvivője bejelentette, hogy elfogtak két, a merénylet elkövetésével gyanúsított palesztint, a harmadik társuk elmenekült. Őt csapatok próbálják meg felkutatni. A terroristák járműve menekülés közben kigyulladt, a palesztinok is megsérültek, valószínűleg a gyújtóbomba dobása során. A helyszínen több lőfegyvert is találtak.

A mentők elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították a sebesülteket. A környéken élőket arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, az iskolás gyerekeknek pedig az oktatási intézményekben kellett maradniuk, amíg ellenőrizték a terepet.

A vasárnapi támadás helyszínén az elmúlt években nem volt hasonló terrormerénylet. „Folytatjuk és fokozzuk a ciszjordániai terroristák elleni célzott akcióinkat” – mondta Beni Ganz védelmi miniszter, és reményét fejezte ki, hogy a sebesültek mielőbb felépülnek.

Kapcsolódó írásaink

Újra nő a feszültség Jeruzsálemben

ĀProvokációnak nevezte a palesztin miniszterelnök az izraeli nacionalisták felvonulását,a Hamász és a Ciszjordániát vezető Fatah tiltakozó akciót helyezett kilátásba