Külföld

Tanszeradománnyal segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján

Száz, iskolaszerekkel megtöltött iskolatáskát adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kárpátalján működő négy református líceum első évfolyamos diákjainak a Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű akció keretén belül.

Tanszeradománnyal segít a Magyar Református Szeretetszolgálat Kárpátalján
képünk illusztráció
Fotó: Facebook - Magyar Református Szeretetszolgálat

Sterr Attila, az MTI tudósítója szerint a Nagyberegi Református Líceum 16 ötödik osztályos tanulójának a tanévkezdés napján adták át az tanszerekkel teli iskolatáskákat a szeretetszolgálat képviselői, a napokban pedig a nagydobronyi, tiszapéterfalvai és técsői líceumok tanulói is megkapják a tanszercsomagot.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványa idén július 15-én kezdődött és egy hónapon át tartó tanszergyűjtő akciójának célja az volt, hogy hátrányos helyzetű gyermekeknek és családjaiknak megkönnyítsék az iskolakezdést - mondta el Dobis-Lucski Zsófia, a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője. A felajánlások révén a száz kárpátaljai iskolás mellett 1100 anyaországi diák jutott támogatáshoz, közöttük a háború elől Magyarországra menekült családok gyermekei is.

Az adományt átvevő Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka elmondta, hogy a személyenkénti mintegy harmincezer forint értékű adomány komoly segítség a kárpátaljai családoknak, mert a jelenlegi ukrajnai gazdasági helyzetben sokaknak okoz gondot az iskolakezdéshez szükséges eszközök megvásárlása. A magyarországi testvérek összefogásának hála, a gyerekek megfelelő körülmények között kezdhetik el az idei tanévet - fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink

Folyamatosan érkeznek a menekültek Budapestre

ĀVonatokkal érkeznek az Ukrajnát elhagyni kényszerültek - Eddig mintegy 90 ezren lépték át a határt - Ingyen utazhatnak az ukrán állampolgárok a belföldi MÁV-járatokon+ GALÉRIA