Külföld

Tisztelgés az Úz-völgy hősei előtt

Kegyeletteljes emlékezéssel tegyünk bizonyságot arról, hogy a székely fiatalok áldozatvállalása nem volt hiábavaló egyebek mellett erről is beszélt az Úz-völgyi katonatemetőben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Az eseményen a magyar kormányt Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselte.

Tisztelgés az Úz-völgy hősei előtt
Hagyományőrzők tisztelgése a sírkertben
Fotó: Magyarország Csíkszeredai Főko

Idén újfent összegyűltek az Úz-völgyében mindazok, akik szerették volna tiszteletüket leróni az I. és II. világháborúban itt elesett hősök emléke előtt írta meg szombaton a Maszol.ro. Mint olvasható, a Csíkszentmárton polgármesteri hivatala által szervezett megemlékezésen a résztvevők a 78 esztendővel ezelőtti szovjet betörés áldozatai előtt is fejet hajtottak. A magyar kormányt az eseményen Szilágyi Péter, nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviselte, míg a Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről Lukács Bence Ákos vezető konzul vett részt a találkozón.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a koszorúzás előtt tartott beszédében egyebek mellett azt mondta, ki kell állnunk a történelemhamisítás ellen és egymást is biztatnunk kell. Három éve, 2019-ben sokan voltunk, élőláncot alkotva álltunk őrt ám mára megfogyatkozott azok száma, akik ugyanazzal a lendülettel igyekeznek kiharcolni jogainkat és mindent megtenni annak érdekében, hogy a betonkeresztek végleg eltűnjenek a temetőből. Hozzátette, kegyeletteljes emlékezéssel tegyünk bizonyságot arról, hogy a székely fiatalok áldozatvállalása nem volt hiábavaló.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom