Külföld

Egy brüsszeli kávézó teraszába rohant egy furgon

A hatóságok számára egyelőre nem világos, hogy baleset, vagy bűncselekmény történt-e

Egy brüsszeli kávéház teraszába rohant péntek délután egy furgon. Az incidensben hat ember könnyebben megsérült, a sofőr elhajtott, majd a járművét hátrahagyva elmenekült  írta a Le Soir belga napilap.

Egy brüsszeli kávézó teraszába rohant egy furgon
Egyelőre nem tudni, baleset volt-e vagy bűncselekmény
Fotó: Belga via AFP

Az incidens 13 óra körül történt a Brüsszel központjában lévő Saint-Michel utcában. A gépkocsit a hatóságok egy szomszédos utcában találták meg. A vezetőt körözi a rendőrség. A sérültek közül senkit sem kellett kórházba szállítani.

Philippe Close, Brüsszel polgármestere a helyszínen azt mondta, hogy a szemtanúk szerint a furgon elhajtott a kávézó előtt, majd megfordult, és ezután hajtott bele a teraszba. Hozzátette: „Rengeteg kamerafelvételünk van, mozgósítottuk igazságügyi rendőrséget is. Remélem, az elkövetőt nagyon gyorsan azonosítják, úgy gondolom, hogy a nyomozás jó úton halad.”

A szemtanúkat a rendőrségre vitték kihallgatásra, de a hatóságok számára egyelőre nem világos, hogy baleset vagy bűncselekmény történt-e.

Annelies Verlinden belga belügyminiszter Twitter-bejegyzésében azt írta, folyamatosan figyeli a fejleményeket, és köszönetet mondott a mentőknek szakszerű munkájukért.
 

Kapcsolódó írásaink