Külföld

Újabb botrány a finn miniszterelnök háza táján

Még le se csillapodott a Sanna Marin körüli botrány egy átbulizott éjszakája miatt, már újabb van készülőben: olyan fotók jelentek meg, amelyen félmeztelen nők csókolóznak a miniszterelnöki rezidencia konferenciatermében.

Újabb botrány a finn miniszterelnök háza táján
A félmeztelen nők képe futótűzként terjed a médiában
Fotó: Ylilauta

A finn kormányfő bocsánatot kért a most megjelent fotó miatt, melyet az Ylilauta nevű portál tett közzé. A képeken, amelyek kedd reggel kezdtek el terjedni, a miniszterelnöki hivatal videókonferenciákra használt termében két nő félmeztelenül csókolózik. Hogy a nők leszbikusok, vagy biszexuálisok, arról egyelőre nincs információ, írja a Mandiner.

Annak a valószínűsége, hogy a kép valóban a kormányfő rezidenciáján készült, azért is sok, mert az a felirat állt rajta, hogy „KESÄRATA22”, a kesärata pedig valószínűleg a Kesäranta akart lenni, mely a hivatal neve.

Objektum doboz

A képen bal oldalt Sabina Särkkä korábbi finn szépségkirálynő látható, oldalán pedig a Helsingin Sanomat lap szerint Natalia Kallio költőnő van.

Sanna Marin sajtónyilatkozatban megerősítette, hogy a kép valóban a miniszterelnöki hivatalban készült. Egyben bocsánatot kért miatta, hozzátéve, hogy nem tartja helyénvalónak a képet, azt nem lett volna szabad elkészíteni.

A fotók napvilágra kerülése azért is jelent komoly problémát, mert felmerül a gyanúja annak, hogy a miniszterelnök múlt szombaton, bulizása közben, olyan helyekre is beengedhette a vendégeit, ahol azok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthettek.

Sanna Marinról múlt héten jelentek meg felvételek, amint barátaival bulizik, iszik, és táncol. A miniszterelnök már akkor magyarázkodni készült, ellenzéki politikusok pedig drogtesztet követeltek tőle. Ezt végül el is végeztette magán, az eredménye pedig negatív lett.

Objektum doboz

Sanna Marint többen kritizálták bulizása miatt, a közvélemény másik része viszont értékelte, hogy kormányfői tevékenysége mellett is aktív szociális életet él.

Kapcsolódó írásaink