Külföld

Drogtesztet csinált a finn kormányfő

Drogtesztet csinált a finn kormányfő a róla megjelent bulizós videó miatt.

Drogtesztet csinált a finn kormányfő
Vidáman telt Sanna Marin bulija
Fotó: MH

A 36 éves Sanna Marin pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a drogtesztet azért csinálta meg, mert sok kritika érte őt és döntéshozatali képességét.

A finn kormányfő hangsúlyozta, hogy még soha nem fogyasztott illegális kábítószert, azonban saját maga védelmére és az őt ért vádak miatt, amelyeket „nagyon komolyan vesz”, drogtesztet csinált, amelynek eredményét egy héten belül lehet megtudni.

Hozzátette: „méltatlannak tartja”, hogy tesztet csináltattak vele.

A miniszterelnök közölte: képessége, hogy a kormányfői tisztséggel járó feladatait ellássa, a házibulin is megmaradt.

A videó, amelyen a finn szociáldemokrata politikus látható egy zártkörű házibulin, a hét eleje óta terjed az interneten.

A közvélemény megoszlott a kérdésben. Sokan méltatják Marint, amiért hivatása mellett aktív szociális életet folytat, mások azonban megkérdőjelezik alkalmasságát, mert beleegyezett a videó elkészítésébe, igaz, megígérték neki, az nem kerül nyilvánosságra.

A miniszterelnököt nemcsak a finn ellenzék, de saját kormánykoalíciójának tagjai is drogteszt készítésére szólították fel.

Kapcsolódó írásaink

Putyin katasztrófa veszélyére figyelmeztet

ĀAz orosz elnök Macronnal egyeztetett – Európa egyik legnagyobb atomerőművét folyamatosan érik lövések – Moszkva nem szeretné, ha Washington a konfliktus részesévé válna