Külföld

Finn ellenzéki politikus: A miniszterelnök csináltasson drogtesztet a bulizása után!

A napokban jelent meg egy videó Sanna Marin finn miniszterelnökről, amelyen a politikus önfeledten bulizik és táncol. A felvételt egyesek azonban illetlennek tartják egy ország vezetőjéhez, az ellenzék pedig drogtesztet követel.

Finn ellenzéki politikus: A miniszterelnök csináltasson drogtesztet a bulizása után!
Sanna Marin, Finnország miniszterelnöke
Fotó: AFP

Az Iltalehti finn lap tette közzé szerdán azt a felvételt, amelyen több ember társaságában szerepel Sanna Marin finn miniszterelnök. A fiatal női kormányfő a videón táncol és bulizik, ez azonban nem nyerte el mindenki tetszését. A felvétel egyébként az Instagramon jelent meg egy 24 óra után eltűnő sztoriban, onnan lett letöltve, majd terjedt el az interneten.

Többen is kormányfőhöz méltatlannak tartják a bulizós videót, az ellenzéki Finnek Pártja vezetője pedig egyenesen drogtesztet követelt, mondván fennáll a drogfogyasztás eshetősége Sanna Marin esetében. Még a koalíciós kormány egyik tagja, Mikko Karna képviselő is azt mondta, hogy a miniszterelnöknek önszántából kellene alávetnie magát egy drogtesztnek. Sanna Marin a felvetésekre azt válaszolta, nincs problémája a teszttel, mivel nem fogyasztott semmiféle kábítószert.

Objektum doboz

Az esettel kapcsolatban egyébként a finn miniszterelnök azt mondta, ő csak táncolt, énekelt és bulizott, mindezt teljesen jogszerűen. „Egy hosszú estét töltöttem a barátaimmal, közepes mennyiséget ittam is. Semmilyen takargatnivalóm nincs ezzel kapcsolatban. Nekem is van családi életem, szakmai életem és természetesen szabadidőm is, amit a barátaimmal töltök”, mondta. Ugyanakkor hozzátette, rosszul érzi magát attól, hogy a magánvideó nyilvánosságra került.

A felvételről szólva Robert Sundman finn politikai újságíró arról beszélt a BBC-nek, hogy a Sanna Marinnal kapcsolatos reakciók mindig megosztottak. Míg egyesek úgy vannak vele, hogy teljesen normális, hogy egy 30-as éveiben lévő nő a barátival bulizzon, addig mások megbotránkoznak rajta.

Kapcsolódó írásaink