Külföld

Varga Judit: Legyen béke!

A béke fontosságára hívta fel a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter egy kétnapos konferencián, ahol női nézőpontot figyelembe véve osztották meg gondolataikat egymással a meghívottak. 

Varga Judit: Legyen béke!
Varga Judit Salzburgban tárgyalt kétnapos konferencián
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit csütörtökön érkezett Salzburga, Karoline Edtstadler osztrák Európa-ügyi miniszter meghívására egy kétnapos konferenciára, ahol kifejezetten a női nézőpontot figyelembe véve osztották meg a háborúval és Európa jövőjével kapcsolatos gondolatainkat egymással a meghívottak. 

Varga Judit Facebook-oldalán kiemelte: „A magyar álláspont világos: legyen béke!”

Az igazságügyi miniszter pénteki bejegyzésében úgy fogalmazott: 

„Európa ma az elmúlt évtizedek legnehezebb időszakát éli. Az ukrajnai háború és a covidjárvány megrázta a kontinenst és az európai emberek életét. Munkánk most teljes mértékben arra összpontosít, hogy miként kezeljük a közelmúlt eseményei miatt felmerült kihívásokat. A salzburgi fórum lehetőséget biztosít, hogy előre gondolkodjunk és meghatározzuk a lehetséges megoldásokat.”

Varga Judit megerősítette: Magyarország álláspontja világos: fegyverszállítás és szankciók helyett azonnali tűzszünet és béketárgyalások!

„Az osztrák sajtó képviselőinek is hangsúlyoztam, hogy a magyar álláspont a háborúval kapcsolatban sziklaszilárd: csak a béke vethet véget a háborús inflációnak és az elszállt energiaáraknak – fogalmazott Varga Judit, majd hozzátette: – Magyarország történelmének eddigi legnagyobb humanitárius akciójával segítjük a háború elől menekülőket, és mielőbbi béketárgyalásokat szorgalmazunk!”

Kapcsolódó írásaink

Szövetségben a békéért

ĀOrbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt: a találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor + GALÉRIA + VIDEÓ