Külföld

Orbán Viktor már a CPAC helyszínén

Már az előző napok politikai megszólalásai, sajtóvisszhangjai is egyértelműen alátámasztották, hogy a mai napon Orbán Viktoron lesz a világ szeme, aki várhatóan magyar idő szerint 20.40-kor szólal fel az amerikai konzervatívok legjelentősebb rendezvényén, a Dallasban megnyíló CPAC-en.

Orbán Viktor már a CPAC helyszínén
Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A korábbi és visszatérését fontolgató amerikai elnök, Donald Trump, valamint Orbán Viktor keddi találkozója jól mutatja, mekkora jelentősége van Magyarországnak az amerikai republikánusok körében. A törvénytelen bevándorlásról és a konzervatív családpolitikáról nem csupán a két országban, hanem a világ konzervatív részén is hasonlóan gondolkodnak, ám a világ egyetlen államában sem sikerült ezt olyan eredményesen megvalósítani, mint Magyarországon, ahol a kormánypártok negyedszer nyertek parlamenti választást kétharmaddal. Mindezt még Amerikában is megsüvegelik, és ez alaposan felértékeli nem csupán Orbán Viktor személyét, hanem az ország iránti érdeklődést is fokozza. 

Orbán Viktor olyan konzervatív politikák mellett állt ki, mégpedig az uniós baloldali kormányok éles bírálata dacára, amelyek szorosan idomulnak a Republikánus Pártnak a következő két választási kampányban követendő programjához. Különösen a társadalmi kérdésekről és a határvédelemről van szó – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Andy Harris, Maryland állam republikánus kongresszusi képviselője.

Érthető módon ellentétes érzelmekkel, de az amerikai liberális körök is nagy érdeklődéssel várják a Hilton Anatole-ban megkezdődő konzervatív rendezvényt, amelynek nyitóbeszédét „Hogyan küzdünk?” (How we fight?) címmel Orbán Viktor tartja. 

A miniszterelnök dallasi beszédét a HírTV élőben közvetíti.

20:40-kor kezdünk - jelentette Orbán Viktor!

Objektum doboz

Orbán Viktor már a CPAC helyszínén

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának dallasi helyszínére, ahol megkezdődtek a CPAC megnyitó előtti programjai - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Galériánk kattintással, pöccintéssel lapozható!

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Matt Schlapp, az American Conservative Union (ACU) elnöke az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciájának megnyitója előtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén Dallasban 2022. augusztus 4-én
Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Matt Schlapp, az American Conservative Union (ACU) elnöke az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciájának megnyitója előtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén Dallasban 2022. augusztus 4-én
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor részt vett az Alapjogokért Központ fogadásán, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve: a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.

A magyar miniszterelnök ezt követően munkaebéden vett részt a CPAC vezetőségi tagjaival - mondta Havasi Bertalan.

Kapcsolódó írásaink

Szövetségben a békéért

ĀOrbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt: a találkozóra a volt elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán került sor + GALÉRIA + VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom