Külföld

Rutinosan újra hazudott a CNN Magyarországról

Nyílt levelet fogalmazott meg Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Fareed Zakaria, a CNN amerikai hírcsatorna műsorvezetőjének címezve. A magyar politikus szerint a baloldali sajtótermék legutóbbi videója újabb példája annak, hogy a nyugati liberális média szándékosan próbál félretájékoztatni Magyarországról.

Rutinosan újra hazudott a CNN Magyarországról
Fareed Zakaria valahol tiszta magyar fajról hallotta Orbán Viktort beszélni
Fotó: Michael loccisano/Getty Images

Orbán Balázs leszögezte: egyértelműen álhír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „tiszta magyar fajról” beszélt. A kormányfő ennek éppen az ellenkezőjét mondta, azt hogy mi, magyarok különböző népek keveréke vagyunk, akik egy „hungaro-pannon mártásban” olvadtak össze. A magyar kormány ugyan elutasítja a tömeges migrációt, de ezt kizárólag kulturális és civilizációs, és soha nem biológiai–faji alapon tesszi – tette hozzá a miniszterelnök politikai igazgatója.

Amikor beszéde során Magyarország másfél évszázados oszmán megszállását és Bécs ostromát említette, akkor Orbán Viktor arra utalt, hogy az iszlám civilizációnak van egy történelmi tendenciája, hogy Európa felé halad, és nekünk felelősségünk, hogy megvédjük a kereszténység keleti határait. A miniszterelnök állítólagos antiszemitizmusára vonatkozó megjegyzéseket pedig határozottan vissza kell utasítanom – folytatta Orbán Balázs. Hozzátette, a magyar kormány zéró toleranciát tanúsít a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben, ez volt a határozott politikánk az elmúlt tizenkét év során.

A politikus kitért arra is: ugyan a műsorvezető beszámolt arról, hogy a miniszterelnök tanácsadója a tusványosi beszédet követően lemondott, a történet második felét elmulasztották közölni. A volt tanácsadó ugyanis megerősítette, hogy az elmúlt húsz évben egyszer sem volt oka azt gondolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök rasszista vagy antiszemita lenne, hozzátéve, hogy büszke a miniszterelnökre, aki a jövőben is számíthat a támogatására.

Orbán Balázs hangsúlyozta, hogy a magyarok szabadságszerető emberek, akik készek harcolni a számukra fontos értékekért, és többségük elutasítja a progresszív értékeket. „Megértem, hogy a baloldal miért száll szembe velünk, de ha nem ért egyet az álláspontunkkal, akkor vitába kellene bocsátkoznunk ahelyett, hogy hamis információkat terjesztenek az adásban.”

A miniszterelnök politikai igazgatója végül azt javasolta Fareed Zakaria műsorvezetőnek, hogy ilyen viharos időkben ahelyett, hogy kioktatjuk és kritizáljuk egymást megalapozatlan állításokkal, egyesítsük erőinket nyugati civilizációnk megőrzése és jobbá tétele érdekében.

Kapcsolódó írásaink