Külföld

Genderideológiát akarnak a bölcsődékbe

Folytonos vita tárgya manapság, hogy a genderideológia mennyire éri el a gyerekeket. Egy LMBTQ-szervezet szerint már a bölcsődések is lehetnek transzneműek, egyes tanulmányok azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy a fiatalon nemet váltó személyek többsége később meggondolja magát.

Genderideológiát akarnak a bölcsődékbe
A gyerekekre is rá akarják erőltetni a genderideológiát
Fotó: AFP/Joseph Prezioso

A Breitbart amerikai hírportál hívta fel a figyelmet a Stonewall nevű LMBTQ-szervezet állásfoglalására, miszerint a tanulmányok azt mutatják, hogy már a kétéves gyerekek is azonosíthatják magukat transzneműeknek. Sajnálatosnak tartják azonban, hogy a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban ennek nem adnak elég teret, és csak azt tanítják, hogy két nem létezik, a férfi és a női. A Stonewall kifejtése annak kapcsán jött elő, hogy egy édesanya arról írt a Metro brit portálon, hogy az önmagát egyik nembe sem soroló négyéves lányát nem kezelték elég tisztelettel az óvodában. Az LMBTQ-szervezet szerint rendkívül fontos az elfogadó oktatás a fiatalok érdekében.

A fiatalok kapcsolata a nemiséggel komoly kérdés az utóbbi időben, mivel a gender ideológia egyre nagyobb teret nyer a fiatal közösségben. Emiatt sokan vágnak bele elhamarkodottan a nemváltásba, ami azonban súlyos következményekkel jár. A Torontói Egyetem 2021-ben végzett kutatást nemi diszfóriás fiúk körében – a nemi diszfóriával küzdők nem azonosulnak azzal a biológiai nemmel, amellyel születtek, helyette egy másik nemi identitás alakul ki. A kutatás kimutatta, hogy a vizsgált személyeknek csupán mintegy 12 százaléka tartott ki a transzneműség mellett, 87,8 százalékuk azonban később visszatért az eredeti neméhez.

Hogy az emberek nemváltása mennyire könnyűvé vált manapság, jól mutatja az is, hogy Skóciában a háziorvosok engedélyt kaptak arra, hogy felírjanak úgynevezett „áthidaló” hormongyógyszereket a pácienseknek. Ez azt jelenti, hogy amíg az emberek várnak, hogy bejussanak egy nemváltó klinikára szakorvoshoz, addig is szedhetnek valamilyen gyógyszert a nemváltás érdekében. A The Telegraph szerint több nemváltó klinikán is komoly várólisták alakultak ki, annyira megugrott a páciensek száma.

Kapcsolódó írásaink