Külföld

Összehangolt támadást indított Soros György hálózata és az európai baloldal

Támadásba lendült a hazai és a nemzetközi baloldal Magyarország ellen – áll az Alapjogokért Központ legfrissebb elemzésében.

Összehangolt támadást indított Soros György hálózata és az európai baloldal
Gwendoline Delbos-Corfield francia EP-képviselő megakadályozná, hogy hazánk hozzájusson a jogos uniós forrásokhoz
Fotó: Európai Parlament

Támadásba lendült a hazai és a nemzetközi baloldal Magyarország ellen – áll az Alapjogokért Központ legfrissebb elemzésében.

Az Alapjogokért Központ emlékeztet, hogy nemrég látótávolságon belülre került az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti megállapodás a magyar helyreállítási terv kapcsán. A magyar kormány több, a Bizottság számára kulcsfontosságú kérdésben is kompromisszumkészségről tett tanúbizonyságot, így az álláspontok napjainkra jelentősen közeledtek egymáshoz. A Bizottság által a 2022. évi, Magyarországról szóló jogállamisági jelentés kritikái ellenére is a magyar kormány és a Bizottság kapcsolatában további előrelépés várható, ugyanis a jelentésben a vitás kérdéseket megnyugtatóan lezáró lehetséges megoldási javaslatok is előtérbe kerültek.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar helyreállítási tervről szóló tárgyalási folyamat pozitív fejleményeit látva, ugyanakkor támadásba lendült az Európai Parlament. Karöltve a nyílt társadalom hálózatának képviselőivel, politikai álcivil szervezeteivel egy olyan jelentést fogadott el az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi (LIBE) bizottsága, amely ideológiai okokból, politikai célból, alaptalanul ítéli el hazánkat és követeli a Helyreállítási Alap és a többéves pénzügyi keret forrásainak megvonását Magyarországtól.

A baloldal ebben a helyzetben is az ideológiát, a politikai zsarolást helyezte előtérbe a gazdasági kihívások megoldása helyett. Lényegében a háborús inflációnak, a gyenge árfolyamnak szurkol, és a tervek elfogadásának késleltetésével, elutasításával megakadályozná, hogy a magyar kormány az uniós forrásokat a gazdaság megerősítésére, az oktatási és egészségügyi szektort érintő béremelésekre fordítsa.

Megemlítik, hogy annak ellenére, hogy Gwendoline Delbos-Corfield ugyan az átláthatóság fontosságáról ír jelentésében, ennek ellenére hivatalos EP-képviselői oldalán „elfelejtett” magáról önéletrajzot feltölteni. A magyarországi helyzet objektívnek álcázott értékelésekor ugyanis kizárólag olyan, nem kormányzati, álcivil szervezetekkel, politikai NGO-kkal egyeztetett, amelyek rendszeresen kapnak támogatást Soros György Open Society Foundations nevű szervezetétől. Ezek a szervezetek a nyílt társadalom ideológiáját támogatják, és a múltban, nem egy esetben jelentős anyagi támogatásban is részesítette őket az Open Society Foundations. Emiatt álláspontjuk, értékítéletük nem tekinthető kiegyensúlyozottnak vagy elfogulatlannak.

Mindezek tükrében újfent egy ideológiailag motivált, politikai természetű támadásról beszélhetünk. A jelentéstervezet az EP balliberális többségének és a nyílt társadalom hálózatának közös offenzívája hazánkkal szemben –  zárja megállapításait az Alapjogokért Központ.

A teljes elemzés az alábbi linken olvasható: Támadásba lendült a hazai és a nemzetközi baloldal Magyarország ellen

Kapcsolódó írásaink