Külföld

Nagyszabású akcióban gépfegyvereket foglalt le a rendőrség a migránsoktól

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter is részt vett a szerbiai rendőrség különleges egységének csütörtök hajnali akciójában, ahol gépfegyvereket, puskát, pisztolyokat, lőszereket és egy tucatnyi szúróeszközt foglaltak le migránsoktól az ország több településén.

Nagyszabású akcióban gépfegyvereket foglalt le a rendőrség a migránsoktól
A terep átfésülését követően migránsok tucatjait állították elő, közöttük embercsempészeket is
Fotó: Szerbiai belügyminisztérium

A hatóságok migránsok tucatjait állították elő, közöttük embercsempészeket is a Belgrádban, valamint több határmenti városban, így Szabadkán, Zomborban és másutt egyidejűleg végrehajtott akció keretében a terep átfésülését követően - írta a szabadkai Maglocistac hírportál. A kelebiai erdőből is sok illegális bevándorlót tereltek ki. Aleksandar Vulin úgy fogalmazott: „Szerbia szervezett és humánus állam, ahol az ország törvényeit tiszteletben kell tartani. Egyetlen csempészbanda sem úszhatja meg, felderítjük és felszámoljuk mindegyiket, tagjaikat pedig megbüntetjük. Szerbiában senki sem hordhat fegyvert, nem kereskedhet emberekkel. Az ország nem engedi meg, hogy mindenféle banda és egész Ázsia söpredékének gyülekezőhelyévé váljon” - emelte ki Vulin, aki szerint Szerbia nem migránsparkoló és nem engedi meg, hogy polgárainak életét veszélyeztessék azok a bűnözők, akik az emberek nyomorával kereskednek.

Szabadkán és környékén az elmúlt időszakban igencsak megszaporodott az illegális bevándorlók száma. Az eddigi legnagyobb incidensre a múlt héten került sor, amikor lőfegyverekkel támadtak egymásra a makkhetesi erdőben. A leszámolásnak halálos áldozata és több súlyos sérültje is volt.

Kikindára, Zomborra, Szabadkára és mindazokra a településekre, ahol az embercsempészek "tevékenykednek", a rendőrség és speciális rendőri egységek is különös figyelmet fordítanak és elmondható, hogy az eredmények nagyon jók – mondta a szerb belügyminiszter, ugyanis az akció alkalmával három automata puskát, puskát, négy pisztolyt, tizenkét különböző kést, machetét, valamint 182 darab különféle kaliberű lőszert foglaltak le.

A csempészeknél továbbá kis mennyiségű marihuánát és pszichoaktív hatóanyagú tablettákat is találtak kiegészítve három hamis személyivel és útlevéllel.

Kapcsolódó írásaink