Külföld

Hidvéghi: A baloldal kárt okoz az országnak

Nem tudja megemészteni az európai baloldal, hogy Magyarországnak óriási többséggel újraválasztott, kereszténydemokrata, konzervatív kormánya van – fogalmazott lapunknak Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő. Szégyenletesnek nevezte Donáth Anna és Dobrev Klára viselkedését.

Hidvéghi: A baloldal kárt okoz az országnak
Hidvéghi Balázs visszautasította az újabb brüsszeli támadást
Fotó: MH/Európai Parlament

Határozottan visszautasította lapunknak nyilatkozva Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője, az újabb, Magyarország elleni támadást. Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő jelentésével kapcsolatban, amit szerda délelőtt szavazott meg a parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE), a politikus rámutatott: a hazánk ellen indult, az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárásban az EP-nek jogilag már nincs dolga, és eleve nem ilyen jelentésekkel kellene foglalkoznia akkor, amikor Európát háborús infláció sújtja.

Rámutatott, az Európai Parlament baloldali része napirenden akarja tartani az ügyet, folytatja a nyomásgyakorlást, támadást Magyarország ellen, tíz éve képtelenek ugyanis elfogadni, hogy Magyarországnak nemzeti alapon álló kereszténydemokrata kormánya van, ráadásul a Fidesz-kormányt néhány hónapja óriási többséggel, demokratikusan újraválasztották. Hidvéghi szerint a balliberális képviselőket nem érdekli, hogy az emberek döntöttek, „ők fanatikus politikusok, akik rá akarják kényszeríteni másokra a világképüket”.

Azzal kapcsolatban, hogy a jelentés a hazánknak járó helyreállítási források visszatartását sürgeti, a képviselő felidézte: Magyarország megállapodásra törekszik, gesztusokat tesz az Európai Bizottság felé, és vannak biztató jelek. „Ez az akció ennek a megállapodásnak a megtorpedózását kísérli meg” – hangsúlyozta.

Hidvéghi Balázs felháborítónak és szégyenletesnek nevezte, hogy a momentumos Donáth Anna és a DK-s Dobrev Klára mindehhez buzgón asszisztál. Rámutatott: a magyar baloldal képviselő következetesen úgy szavaznak, hogy azzal hazánknak kárt okoznak.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt lapunknak, hogy francia, olasz, lengyel és spanyol képviselőkkel kisebbségi állásfoglalást jegyeznek, ezt csatolták a jelentéshez. Rámutatott, nem csak magyar ügyről van szó, Európában bármely kereszténydemokrata, konzervatív kormány baloldali támadások célkeresztjébe kerülhet.

Lapunk megkeresésére Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója rámutatott, a jelentés ideológiai okokból, politikai célból, alaptalanul ítéli el hazánkat. Rámutatott, a magyar baloldal lényegében a háborús inflációnak, a gyenge árfolyamnak szurkol és a tervek elfogadásának késleltetésével, elutasításával megakadályozza, hogy a magyar kormány az uniós forrásokat a gazdaság megerősítésére, az oktatási és egészségügyi szektort érintő béremelésekre fordítsa

Kapcsolódó írásaink