Külföld

Szigorítanák az orosz LMBTQ-törvényt

Oroszországban jelenleg tiltják a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok” propagálását a kiskorúak számára, egy új javaslat pedig kiterjesztené a szabályozást.

Szigorítanák az orosz LMBTQ-törvényt
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

Az orosz parlament alsóházának (duma) információs politikai és kommunikációs bizottsága azt javasolja, hogy a médiában, az interneten – beleértve a közösségi médiát és a streaming szolgáltatásokat – valamint a filmekben is tiltsák a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját”, függetlenül a közönség életkorától – közölte hétfőn Alekszandr Hinstejn, a bizottság elnöke a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint.

Hasonló javaslatot tett a napokban Vjacseszlav Vologyin, a duma elnöke is, aki egy Telegram-bejegyzésben arra hivatkozott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt hónapban aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében az ország kilép az Emberi Jogok Európai Bíróságának joghatósága alól. Véleménye szerint az ország immár megvédheti magát az „idegen értékektől”.

A TASZSZ emlékeztetett, hogy jelen állás szerint a tiltás arra érvényes, ha kiskorúak számára elérhetően terjesztik a kifogásolt tartalmakat.

Kapcsolódó írásaink