Külföld

„Véget kell vetni a felelőtlen bevándorlásnak”

Életeket követel a migráció

A bevándorláspárti erők felelősek a spanyol–marokkói határon történt halálesetekért – olvasható Hidvéghi Balázs sajtóközleményében. A Fidesz EP-képviselője szerint a bevándorláspárti politikusokat, NGO-kat és a nyílt társadalom más szószólóit terheli a politikai felelősség, amiért évek óta ösztönzik az Európába irányuló illegális migrációt.

Hidvéghi együttérzését fejezte ki a spanyol–marokkói határon történt eseményekkel kapcsolatban, hozzátéve, hogy ezeknek a haláleseteknek nem lett volna szabad megtörténniük. A politikus szerint nem helyes a határőröket hibáztatni azért, mert megvédik a határt az agresszív, illegális határátlépőkkel szemben, ehelyett a valódi politikai felelősöket kell megtalálni.

Az említett határon a marokkói hatóságok szerint legalább 23 migráns vesztette életét nemrég, és 140 rendőr megsebesült, amikor mintegy 2500 bevándorló megrohamozta a Marokkót a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai enklávétól, Melillától elválasztó határkerítést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom