Külföld

Drasztikusan nőtt a szegények száma Németországban

Társadalmi gondok

Újabb csúcsot ért el a szegény emberek aránya Németországban, derült ki a statisztikai hivatal adataiból és a Német Jóléti Paritás Szövetség szegénységi jelentéséből.

A jelentés azonban csak a 2021-es év végéig vizsgálta az adatokat, mielőtt még drasztikusabban megemelkedtek az élelmiszer- és az energiaárak, így a helyzet még súlyosbodhat a közeljövőben.

Németországban jelenleg 13,8 millió ember él az átlagjövedelem hatvan százalékánál kevesebb pénzből. Minden eddiginél magasabb azok aránya – 16,6 százalék –, akik hivatalosan is a szegény csoportba tartoznak. A Német Jóléti Paritás Szövetség igazgatója, Ulrich Schneider szerint az eredmények sokkolóak. Hangsúlyozta, még sosem terjedt ilyen gyorsan a szegénység, mint a koronavírus-járvány alatt, és még soha nem volt ennyi szegény ember Németországban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom