Külföld

Kirúgja a fehér tanárokat egy új amerikai progresszív igazgató

Elégedetlenek a diákok

A diákok is megelégelték az egyesült államokbeli Washington Heightsban található középiskola igazgatójának szélsőséges intézkedéseit, aki gyakorlatilag hadat üzent a fehér tanároknak.

A panaszok szerint Paula Lev faji alapon akarta megosztani az iskolát, és egy kollégájának azt mondta, hogy „meg fog szabadulni a fehér tanároktól”. Lev, aki a The Washington Post cikke szerint dominikai származású iskolavezető, az elmúlt évben négy fehér alkalmazottnak mondott fel indokolatlanul. A diákok is petíciót indítottak az igazgató ellen, aki szerintük teljesen szakképzetlen új oktatókat vett fel, míg a tapasztalt tanárok elhagyják az intézményt. A diákok arra is panaszkodtak, hogy jelentősen megnőtt az erőszak az iskolában.

Az ilyen radikálisok már szervezetten telepszenek rá az amerikai közoktatási intézményekre, az idén nyáron például az Amerikai Demokratikus Szocialisták Ifjai nyári kurzust tartanak, ahol olyan témákat elemeznek, mint „Miért kellene a szocialistáknak tanárnak lenniük” vagy hogy az oktatók „hogyan játszhatnak szerepet a rasszizmus, a szexizmus, a homofóbia, és az imperializmus elleni harcokban”.

Kapcsolódó írásaink