Külföld

Szerbiában is nagy elismerésnek örvend Orbán Viktor

Virágzó kapcsolatok

A szomszédos országok vezetői közül Orbán Viktort kedvelik a leginkább a szerbek – derül ki a Demostat szerb közvélemény-kutató cég felméréséből.

A régió politikusai közül a válaszadók 37 százaléka Orbánról van a legjobb véleménnyel, ezzel megelőzi még a boszniai szerb köztársaság vezetőjét, Milorad Dodikot is, aki csak 28 százalékot ért el. Őket követi Borut Pahor szlovén államfő öt százalékkal, Zoran Milanovic horvát elnök három százalékkal és Sztevo Pendarovszki észak-macedón elnök két százalékkal.

A kutatásból kiderül az is, hogy Szerbiában a legnépszerűbb külföldi politikus Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint az is, hogy a szerbek nyolcvan százaléka szerint nem kellene az országuknak szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben. A megkérdezettek 56 százaléka szerint Belgrádnak nem szabad harmonizálnia a külpolitikáját az Európai Unióval, 51 százalékuk pedig az EU-csatlakozást is ellenzi. A szerbek többsége ellenzi Koszovó elismerését is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom