Külföld

Összezavarják a gyerekeket a gendernévmások

Az iskolai étkeztetést a politikától tennék függővé, és hamarosan már méhet ültethetnek be a transznemű nőkbe

Továbbra is a gyerekek állnak a genderlobbi középpontjában: a diákok étkeztetését a genderszabályok betartásához kötnék, és megjelent a családbarát drag show. A felnőttek szerint azonban a gyerekeket csak összezavarják az ideológia egyes elemei.

Összezavarják a gyerekeket a gendernévmások
A gyerekekre is rá akarják erőltetni a genderideológiát
Fotó: AFP/Joseph Prezioso

Az amerikaiak többsége szerint a gyerekeket azzal a névmással kellene illetni, amelyik egyezik a biológiai nemükkel, derül ki a Harvard–Harris felméréséből.

A megkérdezettek 59 százaléka adta ezt a választ, további 60 százalékuk pedig úgy vélte, hogy a nemi identitásra utaló névmások használata egy eltúlzott dolog, ami még inkább összezavarja a gyerekeket a saját nemüket illetően. A felmérés viszont arra is rámutatott, hogy az amerikaiak egy szintén nagy része, 41 százalék, úgy gondolja, hogy a gyerekeknek kellene megválasztaniuk a rájuk vonatkozó névmásokat.

De nemcsak a névmások miatt fájhat a gyerekek feje az Egyesült Államokban, hanem az iskolai étkeztetés miatt is. Az amerikai iskolák ugyanis eleshetnek az étkezési támogatásoktól, ha nem alkalmazkodnak a nemi identitás elfogadásával kapcsolatos előírásokhoz. A mezőgazdasági minisztérium nemrég bejelentette, ahhoz, hogy az iskolák támogatásokat kapjanak a diákok ebédjéhez, reggelijéhez és egyéb élelmiszerekhez, be kell tartaniuk az 1972-es oktatási módosításokról szóló törvény IX. cikkelyében foglaltakat a diszkrimináció tilalmát illetően.

Ide tartozik a diszkrimináció tilalma a szexuális orientáció és a nemi identitás alapján, azaz a fiúkat be kellene engedni a lányok öltözőjébe, a tanároknak pedig a megfelelő névmásokat kellene alkalmazniuk a transznemű diákokkal szemben. Az iránnyal kapcsolatban többen is kritikát fogalmaztak meg, miszerint a Biden-kormányzat bele akarja keverni a politikát a gyerekek étkeztetésébe.

Vannak ugyanakkor olyan helyek, ahol a gyerekeket védeni akarják a genderideológiától. Texasban a képviselőház republikánus tagja, Bryan Slaton bejelentette, hogy törvényt fog kezdeményezni a gyermekek drag queen előadásoktól való védelme érdekében. Mindez azután történt, hogy Dallasban a múlt hétvégén egy bárban olyan drag show-t tartottak, amit családbarát élménynek tituláltak, és ahol gyerekek is voltak a nézők között. Slaton szerint az eset elborzasztó volt, és felhívta a figyelmet arra a súlyos jelenségre, miszerint a felnőttek szexualizálni akarják a gyerekeket.

Mindeközben Észak-Karolinában továbbra is menetel az LMBTQ-ideológia, az állami amerikaifutball-csapat, a Carolina Panthers szurkolócsapatába bekerült az első transznemű szurkolólány. A 29 éves Justine Lindsay elmondása szerint ez egy nagy pillanat számára, és büszke rá, hogy lebontotta ezt a falat. „Úgy gondolom, hogy több embernek kell ezt látnia. Nem azért, mert elismerésre vágyom.

Csak azért, hogy rámutassunk, mi folyik a világban” – fogalmazott a transznemű nő. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint pedig a Justine Lindsay-hez hasonló transznemű nők nemsokára szülhetnek is. Egy Újdelhiben praktizáló orvos, Narendra Kaushik azt tervezi, hogy méhtranszplantációt végez egy biológiai férfin, amelynek célja, hogy a magukat transznemű nőnek azonosító személyek is ki tudják hordani a gyermeket.

Az orvos szerint minden transznemű nő annyira nő akar lenni, amennyire csak lehetséges, és ebbe beletartozik az anyaság is.

Kapcsolódó írásaink