Külföld

Drag queen előadások adófizetői pénzből

Gyermekvédelem az Egyesült Államokban

Az adófizetők pénzéből finanszírozzák az érzékenyítő előadásokat, mégsem tudnak mit tenni ellene az állampolgárok. Mindeközben egyre többen azonosítják magukat transzneműnek a tinédzserek közül.

Drag queen előadások adófizetői pénzből
Sokan a Pride-felvonulásra is elviszik gyermekeiket
Fotó: AFP/Allison Bailey

Az elmúlt négy évben kétszázezer dollárnál is több pénzt kapott adófizetői forrásokból New York városában a Drag Story Hour NYC nevű csoport, amely drag queen mesedélutánokat szervez gyerekeknek, számol be róla a New York Post. A kihívó női ruhába öltözött, kisminkelt férfiak a városi iskolákban mesét olvasnak és táncolnak a gyerekeknek, valamint megtanítják nekik a drag sminkelést. A szülők ezt nem nézik jó szemmel, a mozgásterük azonban szűk, mivel nem értesítik őket a drageseményekről, így nem tudják kivonni gyerekeiket az előadás alól.

Éppen a gyermekek védelme érdekében tevékenykedik azonban Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója. A politikus május végén írta alá a gyermekvédelmi törvényt, nemrég pedig arról beszélt, hogy szabályozást vezetne be azok ellen, akik veszélyeztetik a gyerekeket azzal, hogy dragműsorokra viszik őket. A kormányzó szerint Floridának családbarát államnak kell lennie.

Más véleményen van Nancy Pelosi, az Egyesült Államok Képviselőházának demokrata elnöke. Pelosi nemrég feltűnt a RuPaul– Drag Queen leszek! All Star műsorban, ahol arról az örömről és szépségről áradozott, amelyet a drag queenek hoznak a világba. Szerinte a versenyzők önkifejezési szabadsága az, amiről Amerika szól.

Mindeközben a genderideológia fiatalokra gyakorolt hatását mutatja egy jelentés, amit a Kaliforniai Egyetemen lévő Williams Intézet készített. Eszerint a magukat transzneműként azonosító emberek 18 százaléka 13 és 17 év közötti, az elmúlt években pedig jelentős mértékben megnőtt a fiatal transzneműek száma. Míg a 2017-es adatok szerint a 13 és 17 év közöttiek 0,7 százaléka vallotta magát transzneműnek, addig a friss számok már azt mutatják, hogy ez az arány 1,4 százalék, azaz a duplája az öt évvel ezelőttinek.

Kapcsolódó írásaink