Külföld

Szlovákia csalódott Caputová elnökben

Népszerűtlen a liberális államfő

Jelentősen megcsappant a liberális szlovák államfő népszerűsége, ha a választásokon újraindulna, az embereknek csak 15 százaléka szavazna biztosan Zuzana Caputovára.

Szlovákia csalódott Caputová elnökben
Zuzana Caputová
Fotó: MH

A szlovákok 31 százaléka fontolóra venné, hogy rá szavazzon. A válaszadók 46 százaléka biztosan nem szavazna a jelenlegi államfőre. Igor Matovic pénzügyminiszter is kommentálta a Focus közvéleménykutató felmérésének eredményeit: „Nem akarom megbántani. Bizonyára jól csinál néhány dolgot, de engem zavar a gépies viselkedése.”

Hozzátette, hogy zavarja a hamissága is, amit állítólag személyesen is megtapasztalt, amíg ő volt a szlovák miniszterelnök. Matovic szerint Szlovákiában százezer megfelelőbb hölgy van az értékek tekintetében, mint az elnök asszony. Azt is elmondta, hogy az elnök személyes bosszújának tekinti, hogy megvétózta a családbarát csomagot. Kétmillió gyermeket és szüleiket ejtette túszul – jegyezte meg.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom