Külföld

Trump-párti amerikai szakértő üdvözli a globális minimumadó magyar elutasítását

Kiállt a magyar kormány globális minimumadót elutasító döntése mellett Russ Vought, a Center for Renewing America nevű amerikai kutatóközpont elnöke helyi idő szerint péntek reggeli Twitter-bejegyzésében.

Trump-párti amerikai szakértő üdvözli a globális minimumadó magyar elutasítását
Russ Vought
Fotó: The Texan

„Örömmel látom, hogy Magyarország elutasítja a versenyt a globális minimumadóért, amelyet Joe Biden (amerikai elnök) adminisztrációja is szorgalmaz” - írta Vought, aki az előző, Donald Trump vezette amerikai elnökség idején a Fehér Ház irányítása alatt működő költségvetési iroda (OMB) vezetője volt, és a republikánus nemzeti-populista szárny egyik legbefolyásosabb szakmai alakjának tartják. A vezetése alatt álló központ dolgozza ki Trump híveinek jövőbeni külpolitikai stratégiáját.

Objektum doboz

Varga Mihány pénzügyminiszter pénteken Luxembourgban, az európai uniós tagországok pénzügyminiszteri találkozóján jelentette be, hogy a globális minimumadó bevezetése adóemelést, a versenyképesség csökkenését és munkahelyek megszűnését jelentené Magyarországon, ezért a kormány a nemzetközi nyomás ellenére sem támogatja az erről szóló uniós irányelv elfogadását.

„Magyarország nem gondolja, hogy amikor az energiaárak emelkednek, amikor a családokra nehezedő terhek gyarapodnak, amikor a vállalatokra leselkedő kihívások száma növekedik, akkor erre az intézkedésre sort lehetne keríteni” - fogalmazott a pénzügyminiszter.
 

Kapcsolódó írásaink