Gazdaság

„Mi az árstopokban hiszünk”

A kormány célja megvédeni a családokat a magasabb energiaáraktól, ami ezidáig sikerült is - hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken a kormány Facebook-oldalára feltett videóban.

„Mi az árstopokban hiszünk”
Nagy Márton
Fotó: MH/Purger Tamás

A miniszter annak kapcsán nyilatkozott, hogy Európa nyugati felén a videó szerint "egyre aggasztóbb ötletekkel" állnak elő az energiaválság kezelésére.

A gazdaságfejlesztési miniszter kijelentette: hisznek az árstopokban, azok fenntartásában, és amíg lehet, ezeket fenn is fogják tartani.

Közölte: háborús infláció van, ezzel szembe kell nézni. Ugyanakkor nem szabad minden esetben ezeket az áremelkedéseket, ársokkokat a családokra önteni, hanem az alapvető termékkörökben, mint az üzemanyag, az energia, a gáz és a villany, az élelmiszer, a hitelek esetében védelmet kell adni, meg kell védeni őket ezektől az ársokkoktól - fogalmazott Nagy Márton.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom