Külföld

Egyre több szír kap német állampolgárságot

Emberkereskedő civilt ítéltek el

Megháromszorozódott a német állampolgárságot kapó szírek száma, derül ki a német szövetségi statisztikai hivatal adataiból.

Míg 2020-ban 6700 szír személy lett német állampolgár, addig ez a szám 2021-ben 19 100 volt. A jelenség mögött az áll, hogy azok a bevándorlók, akik 2014 és 2016 között, a migrációs válság során érkeztek Németországba, mostanra eltöltöttek annyi évet az országban, hogy állampolgársághoz jussanak. A német szabályok szerint legalább nyolc éve kell az országban élni, hogy valaki állampolgárságot kaphasson, a 2021-ben állampolgárrá vált szírek esetében viszont hat év is elég volt, mivel sikeresen integrálódtak a társadalomba, írja a Deutsche Welle.

Mindeközben Párizsban két év börtönbüntetésre ítélték egy korábbi, migránsokkal foglalkozó civil szervezet vezetőjét emberkereskedelemért. A férfi a vád szerint lakhatást ajánlott az illegális migránsoknak munkáért cserébe, amiért azonban keveset fizetett, és túlórát követelt az emberektől. Az áldozatok szerint a vezető terrorizálta őket, önmagára „őfelségeként” hivatkozott, néhány nő részéről pedig felmerült a szexuális zaklatás és a nemi erőszak vádja is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom