Külföld

Bűnözési hullám Amerikában

Rendőrellenes hangulatkeltés

Az Egyesült Államok több részén, ahol a Demokrata Párt által támogatott radikális baloldali politikusok és szervezetek dominálnak, drámaian megromlottak a közbiztonsági mutatók.

Oregon államban például azóta, hogy 2021-ben a kemény drogok dekriminalizálása mellett döntöttek, brutálisan megemelkedett a túladagolás okozta halálesetek száma. Ezek leggyakoribb okozói a szintetikus alapanyagú szerek. Oregon republikánus képviselője, Lilly Morgan szerint a túladagolások száma hétszeresére emelkedett, az ebből származó haláleseteké pedig százhúsz százalékos emelkedést mutat.

Seattle városában pedig azok az önkormányzati vezetők, akik a Fekete Életek Számítanak (Black Lives Matter) szélsőséges mozgalom célkitűzései mentén a rendőrségtől anyagi forrásokat vontak el, most a rendőröket vádolják azzal, hogy nem fordítanak elég erőforrást a növekvő szexuális támadásos esetek kivizsgálására.

Tammy Morales seattle-i önkormányzati képviselő szerint ha a rendőrök több detektívet akarnának ezekre az esetekre összpontosítani, ezt módjukban állna megtenni. Tény, hogy a seattle-i szexuális bűncselekményeket és a pedofil incidenseket kivizsgáló csoportnál komoly emberhiány tapasztalható, de épp Morales volt az, aki már két éve nyílt támadásokat intéz a rendőrség ellen, és többször is megszavazta anyagi forrásaik csökkentését, ami tizenhét százalékos pénzelvonást jelentett. A városban ezzel párhuzamban gyakoribbá váltak a lövöldözések, gyilkosságok, rablások és az erőszak.

Nevada államban sem sokkal jobb a helyzet, egy felmérés szerint a rendőrök számára az Egyesült Államok tíz legrosszabb államának egyike. Az államban a bűnözések száma a szövetségi átlag felett van, és a polgárok mintegy 61 százaléka napi szinten aggódik amiatt, hogy bűncselekmény áldozata lesz. A demokrata párti irányítású New York-ban ez a szám még magasabb, itt a lakosok háromnegyede aggódik emiatt. A polgárok 76 százaléka nagyon vagy mérsékelten aggódik amiatt, hogy a New York-ban most zajó bűnözési hullám őt is közvetlenül érintheti.

Kapcsolódó írásaink

Viszlát globalista republikánusok

ĀA CPAC Hungary konferencia során Mark Krikoriannal, a Center for Immigration Studies igazgatójával beszélgettünk az Egyesült Államok politikai átalakulásáról és a konzervatív eszmék terjedéséről az amerikai politikai diskurzusban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom