Külföld

A biológiai nem védelme miatt bántották a diáklányt

Ismét támadás alatt a szólásszabadság, nem lehet a biológiai nem létezését kimondani, mert az nem tetszik a transzneműség támogatóinak. Mindeközben azonban érdemes látni azt az ellentétet, hogy bár az emberek azt hiszik, a társadalomban nagy arányban vannak jelen az LMBTQ-csoport tagjai, a valóságban ez az arány elenyésző.

A biológiai nem védelme miatt bántották a diáklányt
Csúcsra járatják az LMBTQ-propagandát a „büszkeség” hónapjában
Fotó: AFP/Yuki Iwamura

A szólásszabadság értelmében egy brit diáklány egy előadás során azt mondta, hogy a biológiai nem létezik, ami után számos alkalommal zaklatták őt azon diáktársai, akik ezt a kijelentést nem tartották elfogadhatónak. Az incidens tavaly történt, a lány nemrég adott interjút ezzel kapcsolatban az UnHerd portálnak. Az egyik alkalommal a diákok körbeállták őt, és náci, transzfób és rasszista jelzőkkel illették. Máskor a diáktársai spontán módon tüntetést szerveztek az iskolánál a transzneműek láthatósága érdekében. Az iskola nem sie­tett a lány segítségére, helyette azzal bélyegezték meg, hogy korábban is hajlamos volt a provokációra. Végül intézményt váltott a diák, mivel nem bírta tovább a zaklatást.

A nyugati iskolákban eddig is tetten érhető volt az LMBTQ-ideo­lógia jelenléte, a helyzet pedig könnyen súlyos fordulatot vehet. Scott Wiener, Kalifornia nyíltan meleg, demokrata szenátora felvetette, hogy az állami iskolák tantervének része lehetne a drag queen-ekről szóló tanóra.

Mindez annak kapcsán merült fel, hogy Texasban egy republikánus képviselő, Bryan Slaton gyermekvédelmi törvényt kezdeményez annak érdekében, hogy a gyermekek védve legyenek a drag queen-műsoroktól. Erre válaszul állt elő a megosztó ötlettel a kaliforniai szenátor, aki korábban olyan törvényjavaslatot készített, ami megtiltotta volna, hogy az LMBTQ-csoportba tartozó fiatalok felkerüljenek a szexuális bűnözők listájára.

Mindeközben a Pew Research felmérése arra mutatott rá, hogy bár az amerikai felnőttek csupán 1,6 százaléka azonosítja magát transzneműnek vagy nem binárisnak, addig a 30 év alatti fiatal felnőttek esetében ez az arány jóval magasabb, 5,1 százalék. A YouGov felmérése pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy bár az amerikai társadalom úgy ítéli meg, hogy nagy arányban vannak jelen köztük az LMBTQ-csoport tagjai, a valóság ettől nagymértékben eltér. A felmérés szerint az emberek úgy látják, hogy a társadalom 21 százaléka transznemű, a valóságban viszont ez az arány csupán egy százalék körüli. Hasonló a helyzet a biszexuálisok és a leszbikusok és melegek esetében is, akiknek számát jóval többnek gondolják az emberek, mint amennyi valójában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom