Külföld

Hidvéghi: Háborús helyzetben nincs helye ideológiai vitáknak

Üdvözlöm a régóta várt döntést Lengyelország helyreállítási tervének jóváhagyásáról; az megerősíti, hogy az összes eddigi támadás nem volt más, mint a lengyel jobboldali, konzervatív kormány elleni politikai hisztéria - fogalmazott Hidvéghi Balázs fideszes képviselő az Európai Parlamentben.

Hidvéghi: Háborús helyzetben nincs helye ideológiai vitáknak
Hidvéghi Balázs
Fotó: Európai Parlament

A képviselő kiemelte: elfogadhatatlannak tartja, hogy az EP baloldali többsége továbbra is megkérdőjelezi ezen határozat helyességét, és folytatja ideológiai támadásait. 

Hidvéghi szerint legfőbb ideje, hogy az európai baloldal felismerje, amikor a szomszédunkban egy szörnyű háborúval nézünk szembe, akkor nincs helye ideológiai vitáknak. 

A fideszes politikus rámutatott: az ukrajnai háború alapjaiban rázott meg minket, és teljesen új biztonsági és politikai helyzetet teremtett. Emellett Európa példátlan gazdasági, élelmiszer-, energia- és menekültválsággal néz szembe, ezért ezeket a kérdéseket nagy egységgel és rendíthetetlen erővel kell kezelnünk.

Objektum doboz

Teljesen felelőtlen, sőt, valóságos öngyilkosság a jelenlegi helyzetben a tagállamokat egymás ellen uszítani. Kölcsönös bizalomra és tiszteletre van szükségünk, nem pedig meggondolatlan kirohanásokra a szuverenitásukat, meggyőződésüket és nemzeti érdekeiket védő vezetők és kormányok ellen - szögezte le Hidvéghi Balázs, aki felszólalását lengyel nyelven befejezve hozzátette: Lengyelország erős és egészséges demokrácia, ezért minden neki járó uniós forrást haladéktalanul meg kell kapnia. A magyar képviselő gesztusát lengyel kollégái hangos éljenzéssel és tapssal fogadták.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom