Külföld

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak, most különösképpen a kárpátaljai testvéreinknek. Történelmünk legnagyobb humanitárius akciójában nálunk biztonságra, menedékre lelnek azok, akik a háború miatt hazájukat elhagyni voltak kénytelenek - írja a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) sajtóközleménye.

Az anyaország mindig segítő kezet nyújt a bajbajutottaknak
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Békében és egyetértésben élni szomszédainkkal, de felkészülni a jövő kihívásaira és mindenben segíteni a magyarságot szerte a világban - ez a hosszútávú kulcsa annak, hogy Trianon traumája keserűségből sikeres jövővé változzon - emelik ki.

Klebelsberg Kuno szavai igazolódni látszanak, ha napjaink történéseire tekintünk: "Az életképes nemzetekre a katasztrófa úgy hat, mintha visszavágják a fát. Annál eresebben hajt." Célunk és feladatunk nem változik a történelem sodrásában, megmaradni szuverén, független, európai nemzetállamnak, amely kész kiállni igazáért és képviselni minden magyar érdekét.

A kezünkben lévő lehetőségekkel élni tudni de akarni is kell. A nemzet egyesítése, a szétszakított nemzetrészek egymásra találása csak így történhet meg. Míg a baloldal és a liberális politika 2004. december 5-én is eltaszította magától a határon túli magyarságot a kettős állampolgárság kapcsán indított gyűlöletkampányával, valamint azóta is igyekszik a külföldi érdekeket a nemzet boldogulása elé helyezni, addig a nemzeti-keresztény kormányzat 2010-ben első intézkedései között kezdte meg a magyarság közjogi egyesítését. Mára mindazok, akik magyarnak vallják magukat, földrajzi határoktól függetlenül is teljes jogú állampolgárok lehettek - emlékeztet a KDNP.

Az elmúlt 12 évben egyértelművé vált mindenki számára, hogy Magyarországra nem csak a határon belül lakók, de a világ bármely táján élő magyarok számíthatnak és mi is számítunk rájuk! - hívják fel a figyelmet.

Magyarország egy kis ország, de tele van lehetőségekkel. Tehetséges nemzet vagyunk, és sikeresek lehetünk, ha hiszünk magunkban, ragaszkodunk az értékeinkhez és következetesen haladunk a céljaink felé - írja a párt közleményében.

Hozzáteszik: történelmünk során sokszor váltunk nagyhatalmak játékszerévé, de mindig ragaszkodtunk függetlenségünkhöz, nyelvünkhöz, hitünkhöz, kultúránkhoz, tradícióinkhoz, amelyek biztosították nemzetünk fennmaradását a legnehezebb korszakokban is.

Magyarországot és az egész magyarságot 1920-ban a trianoni diktátummal darabokra hasították a háborúban győztes nagyhatalmak. Ekkor egy területében megszállt, értékrendjében meghasonlott, a Tanácsköztársaság terrorjától éppen csak megszabadult, szétzilált társadalmú ország hajtott fejet az ítélet előtt. Ennek a traumának a feldolgozása, következményeinek lehetséges enyhítése csak szuverenitásunk teljes visszaszerzését követően válhatott valóra. De önmagában az ország függetlensége nem csupán célja, hanem eszköze is a sebek begyógyításának hosszú és viszontagságos folyamatában - zárják soraikat.
 

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsányék megint a multik oldalára álltak

ĀMind az ársapka, mind a rezsicsökkentés tekintetében a fenntarthatatlanságról beszél a baloldal, a „szakértői” romboló hatásúnak, törvénytelennek tartják ezeket az intézkedéseket

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom