Külföld

Rekordszámú külföldi születésű személy él az Egyesült Államokban

Tömeges bevándorlás

Joe Biden elnöksége alatt eddig több mint egymillió illegális bevándorló érkezett az Egyesült Államokba – állapította meg az ország népszámlálási irodájának áprilisi népességfelmérése.

Az adatok szerint összesen 47 millió olyan amerikai él az Egyesült Államokban, aki nem az ország területén született, ez az Egyesült Államok történetének eddigi legmagasabb száma. Biden eddigi 16 hónapos elnöksége alatt átlagosan havi 132 ezer külföldi érkezett az országba, mintegy kétharmaduk pedig illegálisan lépte át a határt.

A felmérés azt a következtetést vonta le, ha továbbra is olyan ütemben nő a külföldről érkező, törvényes és illegális határátlépők száma, mint ahogyan azt az áprilisi felmérés kimutatta, akkor az Egyesült Államok lakosságának mintegy 15 százalékát külföldi születésűek tehetik ki 2023-ra. Legnagyobb mértékben az ország nyugati partján fekvő Kalifornia állam érintett az újonnan érkező külföldi népességet illetően, ott ugyanis az elmúlt szűk másfél évben több mint félmillió ember telepedett le. Kalifornia után Florida és Pennsylvania tagállamokban mérték a legmagasabb számokat.

Kapcsolódó írásaink

Viszlát globalista republikánusok

ĀA CPAC Hungary konferencia során Mark Krikoriannal, a Center for Immigration Studies igazgatójával beszélgettünk az Egyesült Államok politikai átalakulásáról és a konzervatív eszmék terjedéséről az amerikai politikai diskurzusban