Külföld

Ezerötszáz bevándorlót telepítenének egy angliai faluba

Helyi engedetlenség

Elhalasztották az észak-yorkshire-i Linton-on-Ouse-ban felállítandó migránstábor építését, miután a konzervatív – tory – vezetésű városi tanács jogi lépéseket kezdeményezett a tábor felépítésének megakadályozására.

A brit királyi légierő (RAF) egyik korábbi bázisán akarják létrehozni az 1500 fő befogadására alkalmas tábort. A befogadótábor felépítésének tervét ugyanakkor a helyiek heves tiltakozása fogadta, főleg amiatt, mert a migránsok többen lennének, mint a település lakossága.

A helyiek ellenkezése miatt Kevin Hollinrake helyi konzervatív képviselő és a toryk által irányított tanács vezetője is jogi eljárást indított a belügyminisztériumnak küldött előzetes keresetlevél benyújtásával. A városvezetés szerint a település teljesen alkalmatlan arra, hogy 1500 egyedülálló fiatal férfi legyen a befogadótáborban, akik szabadon jöhetnek-mehetnek a településen , és akikre semmilyen hivatalos kijárási tilalom nem vonatkozik – állítja a képviselő. A falu vezetése szerint a kormány ráadásul nem tartotta be a megfelelő konzultációs eljárásokat, amikor elhamarkodott döntést hozott a tábor felállításáról.

Kapcsolódó írásaink