Külföld

Varga Judit: A gyerekek nevelése a szülők kizárólagos joga, elutasítjuk a genderőrületet

Interjú a Breitbartnak

Nyugat-Európát őrület kerítette hatalmába a nemi identitással kapcsolatban, de országunk nem fogja megengedni, hogy ilyen eszméket tanítsanak a gyerekeknek – mondta a Breitbart News amerikai hírportálnak adott interjúban Varga Judit magyar igazságügyi miniszter.

Varga Judit: A gyerekek nevelése a szülők kizárólagos joga, elutasítjuk a genderőrületet
Varga Judit
Fotó: Facebook/Varga Judit

Elmondta, a magyar kormány azon döntése, miszerint a gyerekeket célzó LMBTQ-tartalmak terjesztése az iskolákban tilos, kihívta az Európai Unió és a nemzetközi baloldal haragját. A miniszter szerint az elmúlt években Nyugat-Európában egy új trend alakult ki a nemi identitások körül, és ez különösen Németország esetében iskolapéldája annak, mi történik, ha a multikulturalizmus és a genderpolitika liberális hívei kerülnek hatalomra.

Varga Judit szerint ott a baloldali Szociál-demok­rata Párt, a szélsőbaloldali Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt koalíciós kormánya külön alfejezetet szentelt a queerpolitikának a kormányprogramjukban, amely magában foglal­ja az LMBTQ-lobbi bátorítását az iskolákban, vagy a nemi átalakító műtétek teljes költségének finanszírozását az adófizetők pénzéből.

„Mi azt mondtuk, hogy elég, mivel úgy gondoljuk, hogy a szülők beleegyezése nélkül nem lehet szexuális nevelés” – hangsúlyozta a miniszter. A politikus kifejtette, az Európai Unió megbüntetné Magyarországot e jogszabály miatt, azzal érvelve, hogy nem magyaráztuk meg, miért ne felelne meg a gyermekek érdekeinek, vagy miért lenne káros a jólétükre ha LMBTQ-tartalmakkal találkoznának, mintha csak az ilyen oktatásnak alapértelmezettnek kellene lennie, hacsak Brüsszelt meg nem győzzük az ellenkezőjéről.

Az áprilisi népszavazás során viszont csaknem hárommillió ember üzente, hogy a magyar szülőknek kizárólagos joguk van a gyermekeik nevelésére. Varga kiemelte, soha nem írtunk alá olyan nemzetközi egyezményt, amely a gyermeknevelés jogát a magyar szülőkről másra ruházná át.

Kapcsolódó írásaink