Külföld

Kizárólag Orbán állt ki saját országa érdekeiért

Magyarország kormánya a magyarok érdekét képviseli és védi Brüsszelben, más kormányoknak fontosabb az embargó mindenáron való elfogadása – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója.

Kizárólag Orbán állt ki saját országa érdekeiért
Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós csúcstalálkozón
Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto /

Kiszelly az Origónak adott interjúban arról beszélt, szerinte a háborús helyzet közepette Brüsszel véglegesen le akar válni az olcsó orosz energiáról, és amerikai, valamint más energiára akarják Európát átállítani, hogy a jóval drágább energiából kevesebbet fogyasszunk, és mindezért az oroszokat teszik meg bűnbaknak.

Az igazgató úgy véli, hogy feltehetően ugyanezt a csatát meg kell majd vívnia a miniszterelnöknek a gázellátásunk védelmében is. Hozzátette: a szankciókat feltétel nélkül támogató globalista elitek keresnek annyit, hogy nekik mindegy, mi mennyibe kerül, mert ki tudják fizetni.

Az átlagembernek azonban ez egyáltalán nem mindegy. Hozzáfűzte: ha most sikerül az Uniónak az orosz energiáról leválni, úgy következő nagy lépésként a kínai gazdaságról is le akarnak majd válni. Ezért tekinthető az orosz energialeválás a kínai gazdaságról való leválás főpróbájának.

A lap Kiszelly Zoltánnal készített interjújának teljes szövegét itt olvashatja el!

Arról, hogy hogyan értékelte Orbán teljesítményét Sümeghi Lóránt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője, itt írtunk hosszan!

Kapcsolódó írásaink