Külföld

Bocsánatért könyörög a hazugságon kapott amerikai liberális sajtó

Hunter Biden-botrány

A Daily Beast baloldali hírportálnak bocsánatot kell kérnie attól az embertől, akit 2020-ban azzal vádoltak meg, hogy ellopta Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopját.

Ezt a vádat azután közölték, hogy John Paul Mac Isaac, egy számítógépes szakember, nyilvánosságra hozta Hunter Biden már jogszerűen az ő tulajdonában levő gépének tartalmát. Ebből az elnök fiának rendkívül kínos korrupciógyanús ügyei és kábítószer használatra utaló fényképei kerültek elő.

Az amerikai sajtó Mac Isaacot azzal is megvádolta, hogy orosz kém. A számítógépes szakember viszont pert indított többek közt a Daily Beast, a Politico és a CNN ellen becsületsértésért, ennek kapcsán döntött úgy az említett hírportál, hogy inkább bocsánatot két. A szerkesztői közleményben az áll: „Cikkünk egy korábbi verziója tévesen Hunter Biden laptopját »lopottnak« nevezte. Ezt a szót eltávolítottuk, és elnézést kérünk Mac Isaac úrtól a tévedésért.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom