Külföld

Amiért a Nyugat Orbánt támadja

„Népharag hírnökei a magyarok”

A független német hírportál, Junge Frei­heit lapjain megjelent véleménycikkében Michael Paulwitz publicista azt az ellenszenvet elemezte, amelyet a magyar miniszterelnök kiállása és politikája gerjeszt a nyugati baloldali véleményelitben.

Cikkében úgy vélekedik, minél nagyobbnak tűnik a baloldali ideológia diadala, annál keserűbb a gyűlölet azon utolsó ellenállók iránt, akik nem akarnak úgy táncolni, ahogy ezek fütyülnek, illetve nem lehet őket megfélemlítéssel hallgatásra kényszeríteni. Paulwitz szerint ezért találta meg Európa vezető politikai osztálya Orbán Viktorban a közös mumust, mert ő nem hagyja meggyőzni magát a határok nélküli globális migráció áldásairól, valamint a bevett nemi és családi identitások hedonista feloldásáról.

Paulwitz megjegyzi, a baloldali kultúrharcosok mások nemzeti zászlóival díszítik magukat, miközben a sajátjukat megvetik. A jelenlegi gazdasági válság rohamosan felgyorsította a középosztály kisemmizését, a korlátlan migráció szétzilálta az amúgy is a végletekig feszített szociális rendszert, és a közbiztonság távoli emlékké vált. Az író szerint csak idő kérdése, hogy az uralkodó ideo­lógia mikor nem tudja többé elfojtani a növekvő ellenérzést.

A német publicista szerint Orbán saját országa érdekeit helyezi előtérbe, és meggyőzőbb érvei vannak, mint azoknak, akik általánosságban olyan áldozatokat követelnek másoktól, amelyeket ők maguk nem hajlandók meghozni. Paulwitz szerint a magyar kormányfőhöz hasonlóknak a szólásszabadság ellenségei elleni álláspontja őszintébb, mint a cenzorok és erkölcscsőszök gúnyolódása. Ezért az ilyen vezetők az előhírnökei egy várható népharagnak is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom