Külföld

Baloldali tűz alatt a kanadai hadsereg

Rasszizmusvádak

Komolytalannak, illiberálisnak, vallásellenesnek és bigottnak nevezte elemzésében a National Review a kanadai hadseregről szóló, nemrég megjelent elemzést.

A lap felhívta a figyelmet, hogy az ukrajnai háború fényében a NATO-tagállamok azzal vannak elfoglalva, hogy hadseregeik felszereléssel és anyagi forrásokkal megfelelően el legyenek látva, Kanada azonban azt várja katonáitól, hogy legyenek „woke-abbak”, azaz felvilágosultabbak. A cikkben idézett jelentés „rendszerszintű rasszizmussal” vádolja a hadsereget – a National Review megjegyezte, hogy a baloldal minden baj forrását az ilyen állítólagos jelenségekben keresi.

A jelentést jegyző katonai tanácsadók szerint a hadsereg legnagyobb problémája a rasszizmus és diszkrimináció, a nemi egyenlőtlenségek, az LMBTQ-személyekkel szembeni előítéletek, sőt, a fehér felsőbbrendűség, az antiszemitizmus és az iszlamofóbia. A lap megjegyezte, mindeközben a kanadai hadsereg a hatvanas évek óta alulfinanszírozott, harmincéves vadászgépekkel repülnek, és a belföldi válságokat sem tudják kezelni. A szerzők olyan képet festenek a hadseregről, mintha egy hajszál választaná el őket a Ku-Klux-Klantól, jegyezte meg a lap.

Kapcsolódó írásaink