Külföld

A baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel mellé állt

A Fidesz szerint a baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel oldalára állt.

A baloldal az olajembargós vitában a magyar emberek helyett ismét Brüsszel mellé állt
Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői videónyilatkozatában azt mondta: baloldali országgyűlési képviselők és európai parlamenti képviselők is megerősítették, ha rajtuk múlna, támogatnák és megszavaznák az uniós javaslatot.

Ezzel szemben - hangsúlyozta - a Fidesz-KDNP nem fogja hagyni, hogy „Brüsszel a magyar baloldallal karöltve" veszélybe sodorja a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat és romba döntsék mindazt, amit az elmúlt 12 évben elért a kormány.

Továbbra is kitartunk Magyarország és a magyar emberek érdekei mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, hiszen nem fordulhat elő, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát - jelentette ki Hollik István, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy továbbra is tartson ki a Fidesz-KDNP álláspontja mellett, és mondjon nemet Brüsszel olajembargós javaslatára.

Jelezte: hétfőn kezdődik az Európai Tanács ülése, ahol komoly csaták várhatók ebben az ügyben. Hollik István úgy értékelt: a brüsszeli olajembargós javaslat egyértelmű támadás a magyar gazdaság és a rezsicsökkentés ellen, bevezetése pedig  „felérne egy magyar gazdaságra ledobott atombombával". Az árak azonnali emelkedésnek indulnának, a benzin legalább 700, a gázolaj legalább 800 forintra nőne, áruhiány lépne fel - tette hozzá.

Fidesz:  Ez most az ország és a rezsicsökkentés védelmének ideje

A Fidesz hétfő délután kiadott közleményében, mellyel a DK és az MSZP nyilatkozataira reagált, úgy fogalmazott: a baloldalon tényleg semmi sem változik, a baloldalra eddig sem lehetett számítani a magyar emberek védelmében és háború idején is csak üres, komolytalan politikai lózungokra képesek.

A DK közleményében azt írta, nem kérnek a kormány adóemeléseiből és megszorításaiból, az MSZP pedig azt javasolta, fizessenek különadót a fideszes milliárdosok is.

A nagyobbik kormánypárt szerint ez most nem az összevissza beszéd ideje, ez most az ország és a rezsicsökkentés védelmének ideje. A magyar lakosságot és a magyar gazdaságot meg kell védeni a háborútól, az áremelkedésektől és a káros brüsszeli szankcióktól. A baloldal is nyugodtan kiveheti ebből a részét. Járuljanak hozzá a rezsivédelmi alaphoz, ahelyett, hogy a frakciópénzeken trükköznek és milliárdokat nyerészkednek! - szólította fel a közlemény végén a Fidesz a baloldali pártokat.

Kapcsolódó írásaink