Külföld

Oklahomában komoly vereséget szenvedett az abortuszlobbi

Kemény szigorítás

Kevin Stitt oklahomai kormányzó szerdán aláírta az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztilalmát, amely már a megtermékenyítéstől kezdve megtiltja az abortuszt, egyben lehetővé teszi, hogy magánszemélyek bepereljék azokat, akik segítenek a nőknek megszakítani terhességüket.

A republikánusok által is támogatott jogszabály csak orvosi vészhelyzet, nemi erőszak vagy vérfertőzés esetén tesz kivételt. A New York-i székhelyű Reprodukciós Jogok Központja (CRR) óriás abortuszlobbi-szervezet közölte, hogy hamarosan megtámadja az oklahomai tilalmat a bíróságon.

Oklahoma négy érintett klinikája már leállította a terhességmegszakítást a tilalomra való tekintettel. Már május elején életbe lépett Oklahomában az a jogszabály, amely a terhesség hatodik hete után tiltotta be az abortuszt. Mindkét törvényjavaslat végrehajtási rendelkezését a szeptemberben életbe lépett texasi jogszabály mintájára alkották meg, amelynek nyomán az államban beszüntette tevékenységét szinte minden abortuszklinika.

Kapcsolódó írásaink

Viszlát globalista republikánusok

ĀA CPAC Hungary konferencia során Mark Krikoriannal, a Center for Immigration Studies igazgatójával beszélgettünk az Egyesült Államok politikai átalakulásáról és a konzervatív eszmék terjedéséről az amerikai politikai diskurzusban