Külföld

Szállodát épít a Mészáros Csoport Horvátországban

A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg - derül ki a Mészáros Csoport lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Szállodát épít a Mészáros Csoport Horvátországban
(b-j) Sakalj Ferenc, a Riva's Hotels & Resorts igazgatój; Dr. Demcsák Csaba, Horvátország magyar nagykövete; Mészáros Lőrinc, beruházó; Fernando Kirigin, Abbázia polgármestere; Várady Hédi, horvát-magyar tolmács; Denis Šikljan, a DDG Csoport igazgatója
Fotó: Mészáros Csoport

A horvátországi Opatijához (Abbázia) tartozó Icici-ben épülő új, öt csillagos luxusszálloda 180 szobával és 12 apartmannal rendelkezik majd. A projekt keretében egy gyalogos híd is megépül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Ucka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése. A bruttó 22.000 négyzetméteres ingatlanfejlesztés során mélygarázs és ötszintes parkoló fogja kiszolgálni a leendő vendégeket, amelyet igénybe vehetnek majd a helyi lakosok is. Terveik között szerepel a környék parkrendezése, szökőkutak és kávézók létesítése.

„Ezzel a projekttel Icici belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik. Három éve kezdtük a projektet, a munkálatok megkezdésével 24 hónap áll rendelkezésünkre az ünnepélyes megnyitóig” – mondta az ünnepélyes alapkőletételen Denis Sikljan, a DDG csoport alapítója.

Külföldi terjeszkedés

A szállodaprojektbe beruházó Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése a cégcsoportnak Horvátországban.

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása.

Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. A Miramar és a Riva's Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd” – mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitó ünnepségén.

Kapcsolódó írásaink

Megnyílt a Néprajzi Múzeum

ĀA százötven éves intézmény története során most először kapott olyan otthont, amelyet kifejezetten a gyűjteményéhez alakítottak

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom