Külföld

Magyarország mutat példát a jobboldalnak

A magyar Fidelitas, az amerikai Republikánusok a Nemzeti Megújulásáért és az olasz Lega Giovani szervezésében került megrendezésre a Transzatlanti Patrióta Csúcstalálkozó – A nyugati megújulás jövője elnevezésű rendezvény szombaton Budapesten.

A rendezvényen Magyarországon, Olaszországon és az Egyesült Államokon kívül még tíz országból – Lettország, Észtország, Belgium, Csehország, Ausztria, Franciaország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, valamint Izrael –, vettek részt konzervatív ifjúsági szervezetek. A mostani konferencia volt az első alkalom, ahol a szervezetek képviselői személyesen is találkozhattak a tavaly – a világjárvány miatt online – megrendezett fórum óta.

A szervezők azt remélik, ez lehet az első olyan kezdeményezés, amelynek keretében sikeres együttműködés jöhet létre az európai konzervatív és az amerikai republikánus fiatalok között. Mark Ivanyo, a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Bízunk benne, hogy a rendezvény biztos alapot nyújt majd az amerikai republikánus fiatalok és európai társaik jövőbeli összefogásához és országaink között fonódó baráti kapcsolatok erősítéséhez.” Kiemelte, az, hogy a Fidelitas a rendezvény házigazdája, kitűnően szemlélteti hazánk szerepét, mint a nyugati, nemzeti-konzervatív ébredés zászlóshajója. Az idei csúcstalálkozónak az volt a célja, hogy az amerikai és az európai fiatal konzervatívok megvitathassák elképzeléseiket a nemzeti szuverenitásról, illegális migrációról és a családok nemzetösszetartó szerepéről.

A résztvevők a kerekasztal-beszélgetés során kiemelték, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Magyarországon kiemelkedő munkát végez a zsidó-keresztény civilizáció megőrzése érdekében minden területen. Az amerikai és az európai fiatalok is egyetértettek abban, hogy a migrációt meg kell állítani, ugyanis az veszélyezteti országaink kultúráját és biztonságát. Kiemelték, hogy balliberális pártok azért támogatják az óceán mindkét partján a migrációt, hogy azzal választókat importáljanak és bebetonozzák a hatalmukat.

A családpolitikával kapcsolatban az is elhangzott a rendezvényen, egyértelműen példaértékű a magyar támogatási rendszer. Az Egyesült Államok pedig rengeteg mindent tanulhat Magyarországtól ezen a téren, ugyanis a család mint a társadalom alapegységének megerősítése minden országnak érdeke. Kiemelkedően fontos azon országokban, mint Olaszország, ahol sajnos jelenleg „demográfiai tél” van, és egyre inkább elöregedik a népesség. Az LMBTQ-propagandával kapcsolatban pedig egyetértettek a felek, hogy az egyének szexuális életének a hálószobában kell maradnia.

A témák között még felmerült az Európai Unió reformjának szükségesége is, hogy az az újra szuverén államok kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködése legyen.

Kapcsolódó írásaink

Viszlát globalista republikánusok

ĀA CPAC Hungary konferencia során Mark Krikoriannal, a Center for Immigration Studies igazgatójával beszélgettünk az Egyesült Államok politikai átalakulásáról és a konzervatív eszmék terjedéséről az amerikai politikai diskurzusban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom