Külföld

Lehetetlen megállapítani a buffalói lövöldöző politikai beállítottságát

A liberális média nem törődik a részletekkel, ha nem profitál belőle

A New York állambeli Buffalóban történt legutóbbi lövöldözéssel kapcsolatos híradások ismét leleplezték a balliberális média kétszínűségét.

Miközben a fősodrú média minden energiáját abba veti, hogy úgy állítsa be, a szombati lövöldözést, amelyben elhunyt 10 áldozat egy szerintük szélsőjobboldali (alt-right), rasszista, fehér fiatal, a 18 éves Payton Gendron, követte el, addig hallgatnak arról, hogy a politikai elkötelezettsége ennél jóval „összetettebb” volt – írja a National Review (NR) portál. Amellett, hogy Paytonnak valóban volt rasszista indítéka, a feltételezett online kiáltványában, amelyet az NR idéz, azt állította, leginkább antikonzervatív környezetvédőként definiálta magát. Ebben Payton azt is kifejtette, baloldalinak tartja magát, valamint talán szocialistának is. Hozzátette, hogy elutasítja a konzervativizmust, mert az álruhába bújtatott korporativizmus. De ez még nem minden, ugyanis azt sem zárta ki, hogy ő fasiszta is mindezek mellett.

Már ennyiből is megállapítható, hogy Payton politikai-ideológiai állásfoglalása lefedi az egész ideo-lógiai térképet. Bármelyik politikai oldal is legyen éppen ma bűnbaknak kikiáltva a fősodrú mé-diában, a fiatalnak nem nagyon volt köze egyikhez sem. Az elkövetőről alkotott képet árnyalja az a Breitbart hírportálon megjelent hír is, amely szerint pedig Payton nem volt teljesen ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis tavaly júniusban már fenyegetőzött azzal, hogy az iskolájában követ el mészárlást, emiatt pedig a rendőrséget is kihívták, ennek ellenére nem tettek lépéseket, amelyekkel megelőzhették volna a mostani lövöldözést.

Akár úgy, hogy elmeorvosi vizsgálat alá vetik Payton. Pedig New York államban érvényben van olyan szabályozás, amelynek célja, hogy megpróbálják megakadályozni azon személyek által elkövetett tömegmészárlásokat, akik viselkedési jeleket mutatnak arra, hogy veszélyesek önma-gukra és a környezetükre. Ez a tény pedig felvetheti a hatóságok felelősségének kérdését is.

Kapcsolódó írásaink