Külföld

Kína bízik benne, hogy folytatódik a gyümölcsöző együttműködés

Gratulációk a miniszterelnöknek

Peking is gratulált Orbán Viktornak ötödik miniszterelnöki ciklusához. Wang Wenbin, a kínai külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott hivatalos Twitter-oldalán, Kína azt kívánja és hiszi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ötödik hivatali ideje alatt Magyarország újabb és újabb eredményeket ér el azon a fejlődési úton, amelyet önállóan választott magának.

Hozzátette, Peking nagy várakozással tekint az újonnan hivatalba lépett magyar kormánnyal való együttműködés elé, azzal a céllal, hogy még magasabb szintre emelje a két ország átfogó stratégiai partneri kapcsolatát. A magyar kormányfőnek a tegnapi napon gratulált a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

Plenkovic a magyar miniszterelnöknek címzett gratuláló levelében az írta, „szeretnék gratulálni meggyőző választási győzelméhez, és várom, hogy a lehető leghamarabb személyesen is üdvözölhessem”. A horvát kormányfő kiemelte Magyarország és Horvátország hosszú közös történelmét és barátságát is. Plenkovic úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a kétoldalú kapcsolatokat sikerül még jobban elmélyíteni Orbán Viktor következő kormányzati ciklusa idején.

Kapcsolódó írásaink