Külföld

Tucker Carlson, a modern amerikai televíziózás abszolút bajnoka is „beköszön” a CPAC Hungary-re

A héten bemutatunk néhány, a CPAC Hungary-re érkező, vagy ahhoz online csatlakozó nagyágyút. Az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényét május 19-20. között rendezik Budapesten. A CPAC Hungary egy konzervatív politikai dzsembori, mely most először látogat Európába.

Tucker Carlson, a modern amerikai televíziózás abszolút bajnoka is „beköszön” a CPAC Hungary-re
Tucker Carlson
Fotó: AFP/Roy Rochlin

Ma már Magyarországon is sokan ismerik az amerikai közéleti televíziózás legnagyobb élő alakját, hiszen Tucker Carlson tavaly nyáron részt vett az MCC Feszten Esztergomban, egy hétig Budapestről jelentkezett a FOX News csatornán sugárzott egyórás politikai műsorával, és az elmúlt évek egyik legdrámaibb dokumentumfilmét is elkészítette Soros György hazánk ellen indított offenzívájáról „Magyarország kontra Soros: harc a civilizációért” címmel, melyet a magyar nézők a HírTV jóvoltából ismerhetnek.

Jelenlegi műsora, a Tucker Carlson Tonight hat éve fut a FOX csatornáján, és szinte az első pillanattól kezdve fergeteges sikert aratott a nézők között – nem mellesleg kivívta maga ellen a teljes amerikai baloldal impotens dühét. A hagyományosan második legnézettebb, este hét órás idősávot kapta meg, ám hamarosan nem csak a liberális csatornákon futó vetélytársait körözte le a nézettségi adataik többszörösét produkálva, de saját, FOX-os kollégáit is jócskán megelőzte.

A Tucker Carlson Tonight forradalmian újszerűnek távolról sem nevezhető receptje három alapvető összetevőből áll: jó érzékkel tapintanak rá, mely témák fontosak az amerikai nézőknek, a stáb precíz kutatómunkával alapozza meg a szegmenseket, és Tucker leplezetlen őszinteséggel beszél róluk. Ez a hozzáállás teljesen megfelel az amerikai televíziózás hagyományainak, ám radikálisan eltér a szakmában uralkodó modern hozzáállástól. A CNN, az MSNBC – de olykor még a FOX is – fél felhozni bizonyos témákat, illetve adott esetben ragaszkodik a „bevett” narratívához.

Tucker Carlson volt az, aki először beszélt teljes nyíltsággal arról, hogy a tömeges migráció egy olyan invázióval ér fel, mely a törvényes amerikai állampolgárok alapvető jogait és érdekeit fenyegeti. Nyíltan mert beszélni arról is, hogy a BLM lázongások hátterében az agresszív radikális baloldal állt, amely nem a feketék érdekét szolgálta, és hosszútávon is ártalmas következményekkel járhat. A Tucker Carlson Tonight-ban hallott a nagy csatornákon először arról a hírfogyasztó, hogy az amerikai szülők fellázadtak a kritikai fajelmélet és a genderideológia terjesztése ellen az iskolákban és óvodákban. Ugyancsak Tucker volt az, aki elsőként mutatta be azoknak a fiataloknak a szenvedését, akiket a töretlen agymosás tizenéves korukban meggyőzött arról, hogy megváltoztassák a nemüket, de azt később megbánták.

Tucker Carlson – ha személyesen nem is tudott eljönni a magyarországi CPAC-re – egy videoüzenetet küld a konferencia résztvevői számára.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom