Külföld

Herbert Kickl, Ausztria védelmezője is sztárfellépő a CPAC Hungary-n

A héten bemutatunk néhány, a CPAC Hungary-re érkező, vagy ahhoz online csatlakozó nagyágyút. Az Alapjogokért Központ és az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) közös rendezvényét május 19-20. között rendezik Budapesten. A CPAC Hungary egy konzervatív politikai dzsembori, mely most először látogat Európába.

Herbert Kickl, Ausztria védelmezője is sztárfellépő a CPAC Hungary-n
Herbert Kickl az osztrák Szabadságpárt elnöke és frakcióvezetője
Fotó: HANS PUNZ/APA-PICTUREDESK/AFP

Herbert Kickl jelenleg az osztrák Szabadságpárt elnöke és frakcióvezetője, de 2017 és 2019 között belügyminiszterként sok borsot tört a baloldal orra alá. Miniszteri tevékenységének fókuszában ugyanis a tömeges migráció elleni harc állt, és hivatali ideje alatt Magyarország számíthatott arra, hogy ezen a kiemelt fontosságú területen személyében konstruktív partnerre talál Bécsben. Persze ez távolról sem szolgált mindenki megelégedésére, hiszen a migránspárti európai baloldal szemében vörös posztó mindenki, aki az erős európai határvédelemben hisz, és az illegális határsértőket megállítaná, sőt, visszafordítaná.

Kickl egyértelművé tette, hogy nem tűri a tömeges, ellenőrizetlen bevándorlást és ezen álláspontját teljes őszinteséggel vállalta fel. Azon javaslata, hogy a migránsok számára épített „fogadóközpontokat” átkereszteljék „távozóközpontokká” még a mai felfokozott viszonyok között is ritkán látott hisztériarohamot váltott ki az osztrák sajtó progresszív képviselőiből. Volt, aki „verbális szadizmust” látott a beszédében, pedig a nyíltsisakos kommunikáció kimondottan fontos ebben a helyzetben. Aki azzal hitegeti a gazdasági migránsokat, hogy meleg fogadtatásban részesülnek Európában, nem pusztán hazudik, hanem felelőtlen is, hiszen arra bátorítja ezeket az embereket, hogy tömegesen induljanak el a migráció hosszú és veszélyes útján.

Objektum doboz

Az osztrák Szabadságpárt vezetője meggyőződéssel ellenzi az iszlamizációt, és bizonyos abban, hogy az európai bevándorlási és menekültügyi szabályokat szigorítani kell. Herbert Kickl hagyományos konzervatív értékeket vall, kiemelkedően fontos számára a tisztességes társadalom, melynek ismérve, hogy a szabad polgárok munkájuk révén el tudják tartani a családjukat, szabadon döntenek az életük fontos kérdéseiről anélkül, hogy külső tényezőktől függenének. Nagy öröm számunkra, hogy elfogadta az Alapjogokért Központmeghívását, és felszólal a CPAC Hungary-n.

Kapcsolódó írásaink