Külföld

A liberális fősodor ellen először fellépő amerikai politikus is részt vesz a CPAC-en

Keresztény–konzervatív értékek

Folytatjuk a CPAC Hungaryre érkező konzervatív nagyágyúk bemutatását. A soron következő résztvevő Rick Santorum, akinek 2012-ben elsőként sikerült megingatnia a washingtoni konszenzus néven ismert liberális rendet.

A liberális fősodor ellen először fellépő amerikai politikus is részt vesz a CPAC-en
Rick Santorum
Fotó: AFP/Saul Loeb

Santorumnak a republikánus elnökjelöltségért beszállva sikerült felkavarnia az állóvizet. Mélyen vallásos katolikusként és hétgyermekes családapaként számára mindig is a családok védelme és a gyermekek jövőjének biztosítása volt a legfontosabb. Santorum úgy vélte, hogy az elsődleges garanciája a szabadságnak az, ha az állampolgárok szorgalmas munkával képesek jólétben felnevelni a gyermekeiket, és szabadon hozhatják meg az életüket befolyásoló legfontosabb döntéseket.

Ezzel a kampánnyal nagy meglepetést okozott, amikor még a republikánus politikusok is a szabadságot a jövedelemmel azonosították, az amerikai nép nem volt más számukra, mint politikai fókuszcsoportok sokasága. Sajnos ez a stratégia 2012-ben még nem vált be. Hiába sikerült jól számára a kampány első időszaka, a fősodratú média sikeresen zárt össze ellene. Az ország keresztény–konzervatív lelkiismereteként is ismert politikus azonban nem adta fel a harcot.

A mai napig az amerikai közélet legismertebb kommentátorai között tartják számon Santorumot, és a Donald Trump révén lassan magára találó Republikánus Párt pedig egyre inkább hallgat a szavára.

Kapcsolódó írásaink