Külföld

„Mi már feltaláltuk a liberális áfium ellen való orvosságot”

Faktum

„A magyar jobboldal ma a nyugati civilizáció legsikeresebb politikai projektje” – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlap Faktum című podcastjának mai adásában.

„Mi már feltaláltuk a liberális áfium ellen való orvosságot”
Szánthó Miklós
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A beszélgetés apropója, hogy a központ szervezésében valósul meg az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) Budapesten május 19–20-án. Szánthó Miklós elmondta, a CPAC az amerikai jobboldal és ezáltal a nyugat legnagyobb konzervatív dzsemborija, ami egyszerre konferencia, tudás- és tapasztalatcsere, politikai show és sok minden más egyvelege. „Egy olyan hely ahol az amerikai jobboldal, a valódi konzervatívok megmutathatják az erejüket” – fogalmazott.

A magyar modell példaértékű nagyon sok nyugati konzervatív jobboldali számára – magyarázta – kiváncsiak a magyar receptre Nyugaton, arra a felismerésre, hogy a demokrácia nem csak liberális lehet. „Mi már feltaláltuk a liberális áfium ellen való orvosságot” – jegyezte meg Szánthó Miklós. Rámutatott arra is, hogy a budapesti CPAC nemcsak gesztus hazánk felé, hanem az elmúlt tizenkét év konzervatív építkezésének nagyon komoly elismerése is egyúttal.

Kapcsolódó írásaink

Beláthatatlan hatása lenne az olajembargónak

ĀAz olajembargó-javaslat is mutatja, hogy az Európai Uniónak mennyire nincs már önálló politikája – figyelmeztetett Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója a Faktumban