Külföld

Máris cenzúrázna a Dezinformációs Hivatal

Átírnák a Twitter-üzeneteket

A Joe Biden amerikai elnök kormányzata által újonnan megalapított amerikai Dezinformációs Hivatal vezetője, Nina Jankowicz szerint a Twitter hírportálon közzétett bejegyzéseket más felhasználók átírhatnák, ha ezek félrevezető információkat tartalmaznak.

Máris cenzúrázna a Dezinformációs Hivatal
Nina Jankowicz
Fotó: Twitter

Úgy fogalmazott, a Twitteren hitelesített felhasználóknak lehetővé kéne tenni, hogy például olyan bejegyzéseket, mint Donald Trump volt elnök egyik üzenete, amelyben megkérdőjelezte az elnökválasztások eredményét, más felhasználók átírhassák. Jankowicz a videóüzenetben ezt csak olyan „megbízható” felhasználóknak engedné meg, mint amilyen ő maga. Többen rámutattak ennek a véleménynek a szólásszabadság alapelveivel ellenkező jellegére.

Sokaknak feltűnt Jankowicz újabb, Donald Trumpot támadó kijelentése is, ami egyértelművé teszi, hogy hivatala nem pártatlan érdekeket képvisel, hanem a Demokrata Pártnak nem tetsző vélemények cenzúrázását célozza meg. Ron DeSantis, Florida kormányzója is úgy fogalmazott, a testülettel a baloldal megpróbálja marginalizálni a másként gondolkodókat, és ennek révén a jövőben a közösségi portáloknak utasításokat akar osztogatni arról, milyen tartalmakat szeretnének tiltólistán látni.

Kapcsolódó írásaink