Külföld

Erősödik az ellenállás Joe Biden botrányos „cenzúrabizottsága” ellen

Szólásszabadság amerikai módra

Törvényjavaslatot terjesztett elő a washingtoni szenátusban Josh Hawley republikánus politikus, amelyben megszüntetné azt az álhírellenes testületet, amelyet a kormány áprilisban hívott életre, és amely a jobboldali politikusok szerint alkotmányellenes, és a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozná.

A belbiztonsági minisztérium április végén jelentette be, hogy Dezinformáció Elleni Kormányzati Bizottság néven külön testületet állít fel az álhírek elleni küzdelemre, a vezetője pedig a Demokrata Párt szimpatizánsaként ismert Nina Jankowicz lesz.

A republikánus politikusok szerint Jankowicz maga is álhírterjesztő, mert a 2020-as elnökválasztás során azt a látszatot keltette, mintha a Joe Biden fia körül kialakult polémia orosz információs művelet lenne, miközben a fiú laptopjáról és tartalmáról kiderült, hogy valós és hiteles. Ez nem más, mint cenzúrabizottság, amely a nemzetbiztonságra hivatkozva fellépne a szólás­szabadság és az eltérő vélemények ellen – érvelt Hawley.

Kapcsolódó írásaink

Biden irániaknak nevezte az ukránokat

ĀA Fox News-nak nyilatkozó republikánus szenátor szerint az amerikai elnök tévutas és gyenge politikájával veszélybe sodorta az amerikai nemzetet és a világot + VIDEÓ